Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

[2. ŽNL] Podravec u derbiju kola dočekuje Mičetinac, Gošk odlazi na teško gostovanje u Glogovac, Omladinac prekid rezultatske krize traži protiv Gornje Rijeke

Još svega četiri kola, uključujući ovotjedno, ostala su do kraja jesenskog dijela Druge županijske nogometne lige.

Svih sedam utakmica ovotjednog 10. kola igra se diljem županije u nedjelju s početkom u 15 sati.

Vodeći Prugovac odlazi u Vojakovac kod neugodne Viktorije. O Prugovcu ne treba previše pisati, trenutno vodeća momčad ove godine ne zna za ništa drugo osim pobjede. U devet dosad odigranih susreta, ima isto toliko upisanih pobjeda uz impresivnu gol razliku od čak 30 pogodaka. S druge pak strane, Viktorija se trenutno nalazi na šestom mjestu na prvenstvenoj ljestvici s osvojenih 16 bodova. Ove godine igrači iz Vojakovca upisali su pet pobjeda, jedan remi i tri poraza od Omladinca, Rudara i Mladosti iz Koprivničkih Bregi. Očito je kako Prugovac u utakmicu ulazi kao veliki favorit, no mogućnost iznenađenja protiv do sada nepobjedivog protivnika uvijek postoji.

U derbiju kola Podravcu u Torčec dolazi Mičetinac. Riječ je o susretu u kojem se sastaju trenutno treća i četvrta momčad na prvenstvenoj ljestvici. Podravec je u prošlom kolu imao najlakši zadatak jer je igrao protiv Graničara iz Novog Virja koji je trenutno posljednja momčad prvenstva i jedina momčad koja još uvijek nema osvojen ni bod. Ove nedjelje ekipu Podravca očekuje prava provjera spremnosti i sposobnosti jer im u goste dolazi momčad koja ima isti broj pobjeda i poraza, ali veliku gol razliku. Naime, Podravec na svojem kontu ima sakupljenih 18 bodova uz gol razliku od 25 golova. Mičetinac ima isto toliko bodova no gol razlika mu je tek četiri pogodaka u plusu. Iako obje ekipe imaju isti broj bodova, Podravec u utakmicu ulazi kao favorit.

Najvjerniji pratitelj 100-postotnog Prugovca Rudar iz Glogovca u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Gošk. Rudaru će ovo biti druga uzastopna utakmica na domaćem terenu. Baš kao i prošlog tjedna i u nedjelju Rudar u utakmicu ulazi kao veliki favorit. Unatoč ulozi favorita, Rudar mora biti itekako oprezan jer upravo je Gošk u osmom kolu priredio veliko iznenađenje kada je na gostovanju u Herešinu svladao s 2:0 favoriziran Omladinac.

Najlakši, ali istovremeno i najteži zadatak ovog tjedna ima Čvrstec koji na domaćem terenu dočekuje Graničar iz Novog Virja, trenutno posljednju momčad prvenstva koja još uvijek nema ni jedan bod. Riječ je o derbiju začelja u kojem se susreću pretposljednja i posljednja momčad na prvenstvenoj ljestvici. Čvrstec u ovom susretu nema pravo na pogrešku i upravo mu je zbog toga ovo jedna od najtežih utakmica u jesenskom dijelu. Graničar s druge pak strane nema što za izgubiti te je upravo zato izrazito opasna momčad za nedjeljnog domaćina.

Gornja Rijeka nakon velike prošlotjedne pobjede nad Čvrstecom od čak 5:2 ove nedjelje odlazi na teško gostovanje kod Omladinca u Herešin. Iako je Omladinac pao na peto mjesto, momčad iz Herešina jedna je od najkvalitetnijih ekipa lige. Kvalitetu su potvrdili i u prošlom kolu kada su bili na korak do bodova protiv Prugovca koji je preokretom na kraju ipak slavio. Prošlotjedni poraz protiv Prugovca bio je već treći zaredom pa će se Omladinac zasigurno htjeti vratiti na pobjedničke staze.

Mladost iz Koprivničkih Bregi odlazi na gostovanje u Mokrice Miholečke kod Hrvatskog bojovnika. Mladost je u rezultatskom plusu već četiri kola te u utakmicu ulazi kao favorit. Hrvatski bojovnik ove je godine osvojio tek tri boda i to pobjedom nad Graničarom te bi uzimanje i jednog boda bio veliki uspjeh za nedjeljne domaćine.

U posljednjem ogledu kola Prekodravac na domaćem terenu dočekuje Sokol. Riječ je o ogledu 11. i 10. momčadi prvenstva koje dijeli svega jedan bod. Objema momčadima potrebni su bodovi kako bi se priključili sredini prvenstvene ljestvice.


Raspored 10. kola Druge županijske nogometne lige:

23.10.2022 15:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Mladost Bregi
23.10.2022 15:00 Ždala NK Prekodravac – NK Sokol
23.10.2022 15:00 Torčec NK Podravec – NK Mičetinac
23.10.2022 15:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Graničar (NV)
23.10.2022 15:00 Herešin NK Omladinac – NK Gornja Rijeka
23.10.2022 15:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Prugovac
23.10.2022 15:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Gošk

zatvori