Petak, 3. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Omladinac u derbiju kola gostuje kod Prugovca, Bregovci odlaze bivšem treneru, Rudar lovi osmu prvenstvenu pobjedu

Još svega pet kola ostalo je do kraja jesenskog dijela Druge županijske nogometne lige.

Ovog vikenda igra se deveto kolo u kojem nas očekuje sedam uzbudljivih susreta diljem županije. Kolo se otvara subotnjom utakmicom u Sokolovcu gdje domaćinu Sokolu u goste dolazi Mladosti iz Koprivničkih Bregi. Utakmica će biti zasigurno zanimljiva jer ekipa Mladosti odlazi momčadi svog prošlogodišnjeg trenera Edija Blažekovića. Iako je Mladost prošle godine pod vodstvom Blažekovića u jesenskom dijelu prvenstva bila nezaustavljiva, ove godine ne igra ni približno tako dobar nogomet. Bregovci se trenutno nalaze na sedmom mjestu s tek 12 bodova sa skorom od tri pobjede, tri remija i dva poraza. Za usporedbu, Mladost je prošle godine u deveto kolo ušla s 21 osvojenim bodom, a imala je sedam pobjeda i jedan poraz te se nalazila na prvom mjestu. Ove godine je situacija u potpunosti drugačija te se Mladost u subotnjoj utakmici ne može ni okarakterizirati kao favorit.

Kolo se nastavlja u nedjelju. Derbi kola igra se u Prugovcu gdje istoimenom domaćinu dolazi Omladinac. O domaćinima ne treba puno pisati – u osam susreta ostvarili su isto toliko pobjeda uz gol razliku od čak 29 golova. Omladinac je s druge pak strane jedna od svega par ekipa koja može srušiti trenutno prvu momčad. Omladinac je u prošlom kolu neočekivano izgubio od Goška, no unatoč porazu i dalje je iznimno neugodna momčad te ne bi bilo iznenađujuće kad bi u nedjelju gosti uzeli prve bodove trenutno nepobjedivom Prugovcu.

Najvjerniji pratitelj Prugovca, Rudar iz Glogovca, u ovom kolu na domaćem terenu dočekuje Hrvatski bojovnik. Bojovnik je u dosadašnjim utakmicama ostvario tek jednu pobjedu i to protiv Graničara u četvrtom kolu. Kako gosti imaju tek jednu pobjedu, tako i domaćini u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju tek jedan poraz i to protiv Prekodravca u četvrtom kolu. Domaćini su u nedjeljnoj utakmici izraziti favoriti te bi sve osim njihove pobjede bilo veliko iznenađenje.

Mičetinac će gorak okus prošlotjednog poraza u nedjelju pokušati isprati protiv Prekodravca. Iako se nedjeljni gosti nalaze na 11. mjestu, ove su se godine pokazali kao iznimno neugodna momčad koja može itekako iznenaditi.

Derbi sredine prvenstvene ljestvice igra se u Gotalovu gdje Gošk dočekuje Viktoriju. Gošk je prošlog vikenda priredio senzaciju kola pobijedivši Omladinac s 2:0 te u utakmicu ulazi kao favorit.

Najlakši zadatak u nedjelju ima Podravec koji gostuje u Novom Virju kod Graničara. Domaćini ove godine nemaju osvojen ni jedan bod te je iluzorno očekivati da će doći do bodova protiv jedne od kvalitetnijih momčadi u ligi.

U posljednjem susretu kola Gornja Rijeka dočekuje Čvrstec. Obje momčadi nalaze se u donjem dijelu prvenstvene ljestvice. Gornja Rijeka dosad je osvojila 11 bodova. Posljednje bodove ekipa je osvojila u sedmom kolu kada je s 4:3 pobijedila Prekodravac, dok je u prošlom kolu poražena s čak 6:1 od Podravca. Domaćini će zasigurno htjeti isprati gorak okus tog poraza te u utakmicu ulaze kao favoriti.


Raspored devetog kola Druge županijske nogometne lige:

15.10.2022 15:00 Sokolovac NK Sokol – NK Mladost Bregi
16.10.2022 15:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Hrvatski bojovnik
16.10.2022 15:00 Gotalovo NK Gošk – NK Viktorija
16.10.2022 15:00 Prugovac NK Prugovac – NK Omladinac
16.10.2022 15:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Čvrstec
16.10.2022 15:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Podravec
16.10.2022 15:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Prekodravac

zatvori