Subota, 18. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Mega okršaj Prugovca i Rudara, Podravec odlazi u Sokolovac, Bregovcima dolazi Prekodravac

Pred nama je 11. kolo Druge županijske nogometne lige koje nam donosi mega derbi u kojem se susreću vodeći Prugovac i Rudar iz Glogovca, njegov najvjerniji pratitelj.

No krenimo od početka, kolo započinje subotnjom utakmicom u Sokolovcu gdje domaćem Sokolu u goste dolazi Podravec. Riječ je o susretu u koji gosti, koji su trenutno treća momčad prvenstva, ulaze kao veliki favoriti. Podravec je najefikasnija momčad prvenstva s 41 postignutim pogotkom, a u samo posljednja tri postigao ih je 17. O kolikom je broju riječ govori podatak da je Sokol s druge strane postigao samo dva gola više, ali ne u posljednja tri kola, već u cijeloj ovoj sezoni. Podravec je ove godine doživio nekoliko kikseva, no gotovo je nemoguće da iz subotnje utakmice ne izađe kao uvjerljiv pobjednik.

Preostale utakmice kola igraju se u nedjelju s početkom u 14 sati.

Ovogodišnji derbi svih derbija lige igra se u Prugovcu gdje istoimeni domaćin dočekuje svog najvjernijeg pratitelja – Rudara iz Glogovca. Obje ekipe ove godine haraju ligom. Prugovac je u prvih devet kola bio 100-postotan, a prvi posrtaj ove godine imao je u prošlom kolu kada je u Vojakovcu odigrao 0:0 s Viktorijom. Rudar također ima devet pobjeda, ali, za razliku od Prugovca, i jedan poraz. Riječ je porazu koji su doživjeli u četvrtom kolu od Prekodravca. Domaćini u nedjeljnu utakmicu ulaze kao lagani favoriti, no riječ je o utakmici u kojoj se ne može sa sigurnošću reći ni za jednu ekipu da je izrazit favorit.

Najlakši zadatak očekuje Omladinac koji gostuje u Novom Virju kod Graničara. Graničar još uvijek nema upisan ni bod te je iluzorno za očekivati da će u ovom kolu doći do bodova protiv jedne od najjačih ekipa u ligi.

Mladost iz Koprivničkih Bregi na domaćem terenu dočekuje Prekodravac. Mladost je prošli tjedan podbacila u Mokricama Miholečkim gdje je remizirala s domaćinom Hrvatskim bojovnikom. Prekodravac je u pobjedničkom nizu te u utakmicu ulazi s visokim očekivanjima. Iako je domaćin favorit u utakmici, ne bi bilo veliko iznenađenje da gosti uzmu bod pa čak i puni plijen.

Nakon što se prošli tjedna pobrinula za senzaciju kola remiziravši s Prugovcom, Viktorija ovaj tjedan gostuje u Gornjoj Rijeki. Viktorija je ove godine primila tek 13 pogodaka te ima jednu od najboljih obrana lige. Manje pogodaka primili su tek Prugovac i Rudar. Osim dobre obrane Viktoriju krasi i lijepa igra te u utakmicu ulazi kao izrazit favorit što je opravdala ne samo u prošlom kolu već tijekom cijele sezone.

Gošku u Gotalovo dolazi Hrvatski bojovnik. Obje momčadi nalaze se u donjem dijelu prvenstvene ljestvice s time da Gošk ima osjetno više bodova od Bojovnika koji se nalazi na predzadnjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici sa samo četiri sakupljena boda. Nedjeljni domaćini do sada su sakupili 12 te se nalaze na devetom mjestu na tablici. Utakmica, ako neće biti većih iznenađenja, trebala bi uvjerljivo otići na stranu domaćina.

U posljednjem okršaju 11. kola u Mičetincu istoimenom domaćinu u goste dolazi Čvrsec. Čvrstec je u nedjelju upisao svoju drugu pobjedu ove sezone pobijedivši uvjerljivo najlošiju momčad lige – Graničar iz Novog Virja. Do druge uzastopne, odnosno treće prvenstvene pobjede teško da će doći u nedjelju jer igraju protiv jedne od najboljih momčadi prvenstva koja u utakmicu ulazi kao izrazit favorit.


Raspored 11. kola Druge županijske nogometne lige:

29.10.2022 15:00 Sokolovac NK Sokol – NK Podravec
30.10.2022 14:00 Gotalovo NK Gošk – NK Hrvatski bojovnik
30.10.2022 14:00 Prugovac NK Prugovac – NK Rudar (G)
30.10.2022 14:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Viktorija
30.10.2022 14:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Omladinac
30.10.2022 14:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Čvrstec
30.10.2022 14:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Prekodravac

zatvori