Petak, 3. svibnja 2024.

[1. ŽNL] U derbiju kola Starigradu dolazi Osvit, Bratstvo dočekuje Graničar, Tomislav putuje u Kalinovac

Pred nama su nove uzbudljive utakmice koje se igraju u sklopu devetog kola Prve županijske nogometne lige.

U subotu su na rasporedu dvije utakmice. U prvom susretu na domaćem terenu Starigrad dočekuje Osvit. Riječ je o derbiju kola u kojem igraju domaćini koji su treća momčad na prvenstvenoj ljestvici i gosti koji se nalaze na četvrtoj poziciji. Ove dvije momčadi dijeli tek bod razlike. Starigrad je samo u drugom i trećem kolu imao negativan rezultat i to protiv nezaustavljivog Bratstva i vrlo neugodne Panonije. Osvit pak ove godine ima čak četiri remija što je najviše od svih momčadi te tek jedan poraz i to od Bratstva od kojeg je poražen u petom kolu. Obje ekipe ove godine pokazuju dobar i lijep nogomet te bi subotnja utakmica morala biti prava poslastica za sve navijače.

Druga subotnja utakmica igra se u Kalinovcu gdje istoimeni domaćin ugošćuje Tomislav iz Drnja. Iako domaćin, Kalinovac u utakmicu ulazi kao autsajder jer igra protiv jedne od najstrašnijih ekipa najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja. Tomislav je najvjerniji pratitelj trenutno vodećeg Bratstva te ujedno i jedina ekipa koja ga je uspjela svladati te u subotnju utakmicu ulazi kao favorit.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se igra preostalih pet utakmica, a prva je na rasporedu u 11 sati u Kunovcu gdje u tradicionalnom prijepodnevnom terminu Bratstvu dolazi Graničar iz Đurđevca. O domaćinima ne treba puno pisati – vodeća su momčad prvenstva te najveći favoriti. S druge pak strane Graničar je novak u ligi i u nju je ušao ispavši iz višeg ranga. Nakon početnih loših rezultata, nedjeljni gosti počeli su se dizati te već tri kola za redom pobjeđuju. S jedne strane dobra forma gostiju, s druge strane uvijek dobro Bratstvo, recept su, vjerujemo, za vrlo zanimljivu utakmicu.

Preostale utakmice igraju se u 15 sati. U Koprivnici Močilama u goste dolazi Mladost iz Sigeca. Riječ je o derbiju začelja u kojem se sastaju pretposljednja i posljednja momčad. Močile su ove godine prikupile šest bodova koje su skupile dvjema pobjedama. Sigečka Mladost na kontu ima pet bodova koje je skupila pobjedom nad Tomislav Radnikom u drugom kolu. Bodovi su potrebni za obje momčadi kako bi se izdignule s dna tablice.

Panonija na krilima važne prošlotjedne pobjede nad Lipom iz Hlebina ove nedjelje na domaćem terenu dočekuje Miklinovec. Nedjeljni domaćini nalaze se u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice s 13 bodova, dok su gosti u donjem dijelu s tek sedam bodova. Iako domaćini imaju čak šest bodova više, Miklinovec je uvijek neugodan protivnik i Panonija će se morati dobrano pomučiti kako bi osvojila puni plijen.

Lipa iz Hlebina pala je u laganu rezultatsku krizu. Nakon niza od čak četiri pobjede za redom prošlog je vikenda izgubila drugu uzastopnu utakmicu. Neugodan okus poraza pokušat će u nedjelju isprati u Svetom Ivanu Žabnu gdje gostuje kod Tomislav Radnika. Nedjeljni domaćin ove godine ima tek dvije pobjede i to u petom i šestom kolu kada je svladao Dravu i Slogu.

Posljednji susret igra se u Novigradu Podravskom gdje Dravi dolazi Sloga. Momčad Drave ove je godine pokazala niz dobrih partija te u utakmicu ulazi kao veliki favorit.


Raspored devetog kola Prve županijske nogometne lige: 

15.10.2022 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Osvit
15.10.2022 15:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Tomislav
16.10.2022 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Graničar (Đ)
16.10.2022 15:00 Koprivnica NK Močile – NK Mladost Sigetec
16.10.2022 15:00 Peteranec NK Panonija – NK Miklinovec
16.10.2022 15:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Lipa
16.10.2022 15:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Sloga

 

zatvori