Subota, 4. svibnja 2024.

[1. ŽNL] U derbiju kola Osvitu u goste dolazi Drava, Močile dočekuju vodeće Bratstvo, Starigrad putuje Tomislavu u Drnje

Pred nama je 10. kolo najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja – Prve županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu utakmicama u Koprivnici i Đurđevcu u 15 sati.

U Koprivnicu domaćem Miklinovcu u goste dolazi Tomislav Radnik. Subotnji domaćin posljednje bodove upisao je u petom kolu kad je na domaćem terenu svladao Mladost iz Sigeca. Od tada je Miklinovec upisao četiri poraza te se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici sa sakupljenih tek sedam bodova. Ovotjedni protivnik Miklinovca, Tomislav Radnik, u utakmicu ulazi kao favorit i na krilima visoke prošlotjedne pobjede nad favoriziranom Lipom.

Druga subotnja utakmica igra se u Đurđevcu gdje domaćinu Graničaru u goste dolazi Panonija. Iako su domaćini u prošlom kolu izgubili od vodećeg Bratstva, Picoki su pokazali kako su itekako kvalitetna momčad kojoj fali samo malo iskustva. S druge pak strane Panonija je prošle nedjelje slavila na domaćem terenu protiv Miklinovca. To je Panoniji bila druga pobjeda zaredom te će u subotu zasigurno htjeti nastaviti pobjednički niz, no Graničar iz kola u kolo raste te se ni jedna momčad ne može okarakterizirati kao izraziti favorit.

U nedjelju se nastavlja kolo, a prve na teren izlaze momčadi Osvita i Drave iz Novigrada Podravskog. Utakmica se igra u tradicionalnom prijepodnevnom terminu u Đelekovcu, a riječ je o derbiju kola u kojem se sastaju treća i četvrta momčad prvenstva koje trenutno imaju isti broj bodova. Osvit je u posljednja četiri kola upisao tri pobjede i remi, a posljednji poraz doživio je u petom kolu i to od vodećeg Bratstva što mu je i jedini poraz ove godine. Protivnik Osvita, Drava, također reda dobre rezultate. Baš kao i Osvit, Drava u posljednja četiri kola ima upisane tri pobjede i jedan remi, a zadnji poraz doživjela je u petom kolu od Tomislava. Obje momčadi su u dobroj formi no favorit u nedjeljnoj utakmici ipak je domaća momčad.

Preostale četiri utakmice igraju se u nedjelju s početkom u 15 sati.

Vodeće Bratstvo odlazi na gostovanje u Močile. Iako Močile igraju na domaćem terenu i u utakmicu ulaze sa slatkim okusom nedjeljne pobjede nad Mladosti iz Sigeca, Bratstvo je izraziti favorit te sve osim pobjede gostiju u nedjeljnoj utakmici bilo bi ravno čudu.
Hlebinska Lipa nakon potopa u Svetom Ivanu Žabnu ovog tjedan dočekuje Kalinovac. Lipa je zapala u rezultatsku krizu pa je tako već tri kola bez bodova. Kalinovac ove godine igra lijep nogomet što je pokazao i u prošlom kolu kad je uspio izboriti bod protiv favoriziranog Tomislava. Ni jedna momčad ne može se okarakterizirati kao izrazit favorit u nedjeljnoj utakmici.

Tomislav iz Drnja na domaćem terenu dočekuje Starigrad. Tomislav je ove godine najvjerniji pratitelj vodećeg Bratstva te jedina momčad koja je uspjela svladati trenutno prvu ekipu lige. Nedjeljni domaćin veliki je favorit u utakmici protiv novaka u ligi koji su se smjestili u sredinu prvenstvene ljestvice.

Posljednja utakmica igra se u Sigecu gdje Mladosti, trenutno posljednjoj momčadi na prvenstvenoj ljestvici, dolazi Sloga koja se nalazi ne 12. mjestu. Ove dvije momčadi dijele svega tri boda. Nedjeljna utakmica prilika je za domaćine do dođu do potrebnih bodova kako bi se izdigli s dna prvenstvene ljestvice.


Raspored 10. kola Prve županijske nogometne lige: 

22.10.2022 15:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Tomislav Radnik
22.10.2022 15:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Panonija
23.10.2022 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Drava (NP)
23.10.2022 15:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Sloga
23.10.2022 15:00 Drnje NK Tomislav – NK Starigrad
23.10.2022 15:00 Hlebine NK Lipa – NK Kalinovac
23.10.2022 15:00 Koprivnica NK Močile – NK Bratstvo

zatvori