Petak, 26. travnja 2024.

[1. ŽNL] Miklinovec dočekuje vodeće Bratstvo, sudar dvaju Tomislava u Drnju, Panonija odlazi u goste Lipi

Pred nama je osmo kolo Prve županijske nogometne lige koje nam donosi brojne zanimljive susrete ovog vikenda.

Kolo se otvara subotnjom utakmicom u Koprivnici gdje domaćinu Miklinovcu u goste dolazi trenutno vodeće Bratstvo. Miklinovec trenutno vodeću momčad prvenstva dočekuje nakon prošlotjednog poraza u Močilama kada su od istoimenog domaćina izgubili 3:1 te nakon smjene trenera Tome Čikovića. Bratstvo s druge pak strane u utakmicu ulazi na krilima nedjeljne pobjede od čak 7:0 i to protiv hlebinske Lipe. Gosti su u ovoj utakmici izraziti favoriti te sve osim uvjerljive pobjede Bratstva bilo bi veliko iznenađenje.

U drugoj utakmici u subotu Graničar iz Đurđevca dočekuje Močile. Iako je Graničar u sezonu ušao izrazito loše, posljednjih nekoliko kola rezultatski, ali i igrački, polako se diže te u subotnju utakmicu ulazi kao favorit.

U Kunovcu Sloga na domaćem terenu dočekuje Starigrad. Starigrad se, iako novak u ligi, odlično snašao u najelitnijem županijskom nogometnom natjecanju te trenutno drži četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Sloga je s druge pak strane ove godine doživjela nekoliko podbačaja te se smjestila na 10. mjestu i u utakmicu ulazi kao autsajder.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se igraju preostala četiri susreta, a prva utakmica igra se u 10 sati u Đelekovcu gdje Osvit dočekuje Kalinovac. Domaćini u utakmicu ulaze na krilima nedjeljne pobjede u gostima nad Tomislav Radnikom. Kalinovac je prošlog vikenda remizirao sa Slogom na domaćem terenu te su mu bodovi potrebni kako bi se zadržali u sredini prvenstvene ljestvice.

Preostale tri utakmice igraju se u 15 sati.

U Drnju se sastaju dva Tomislava. Gostujući Tomislav Radnik ove je godine sakupio tek dvije pobjede i to u petom i šestom kolu kada je slavio protiv Drave i Sloge. U prošlom kolu gosti su izgubili na domaćem terenu od Osvita te će u nedjeljnoj utakmici pokušati isprati gorak okus poraza. No, to će biti gotovo nemoguća misija jer ih očekuje domaćin koji je trenutno drugi na prvenstvenoj ljestvici i najozbiljniji kandidat za osvajanje lige uz Bratstvo iz Kunovca.

Mladost iz Sigeca, trenutno posljednjeplasirana momčad na prvenstvenoj ljestvici, na domaćem terenu dočekuje Dravu iz Novigrada Podravskog. Domaćini ove godine imaju dva remija i tek jednu pobjedu koju su ostvarili u drugom kolu protiv Tomislav Radnika. Domaćinima su potrebni bodovi kako bi se izdigli s dna prvenstvene ljestvice no neće imati lak zadatak jer su se gosti ove godine pokazali kao iznimno neugodan protivnik. Drava je tako do sada u sedam kola upisala tri pobjede te jedan remi. Veliki vjetar u leđima gostima daje i ovotjedna pobjeda u županijskom kupu u kojem su s 1:0 u gostima svladali hlebinsku Lipu te se plasirali u daljnji krug natjecanja.

Posljednja, ali ne i manje važna utakmica igra se u Hlebinama gdje domaćinu Lipi dolazi Panonija. Domaćini u utakmicu ulaze kao favoriti no Panonija se ove godine pokazala kao iznimno neugodan protivnik te je lako moguće da utakmica ode na stranu gostiju.


Najava osmog kola Prve županijske nogometne lige:

08.10.2022 15:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Bratstvo
08.10.2022 15:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Močile
08.10.2022 15:00 Kunovec NK Sloga – NK Starigrad
09.10.2022 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Kalinovac
09.10.2022 15:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Drava (NP)
09.10.2022 15:00 Drnje NK Tomislav – NK Tomislav Radnik
09.10.2022 15:00 Hlebine NK Lipa – NK Panonija

zatvori