Subota, 28. rujna 2024.

[1.ŽNL] Drnjanski Tomislav u derbiju kola odlazi u Novigrad Podravski, Starigrad dočekuje Lipu, senzacionalne Močile u gostima kod Panonije

Još svega tri kola ostala su do kraja jesenskog dijela Prve županijske nogometne lige.

Ovog vikenda na rasporedu je izuzetno zanimljivo 11. kolo koje se otvara utakmicom u Starigradu u kojoj se sastaju istoimeni domaćin i Lipa iz Hlebina. Riječ je o derbiju sredine prvenstvene ljestvice u kojem će snage odmjeriti trenutno sedmi Starigrad i šesta Lipa. Starigrad već dva kola ne zna za bodove te su mu itekako potrebni kako bi u udobnosti sredine tablice mirno dočekao proljeće. Lipa s druge strane nakon lagane rezultatske krize prošli je tjedan slavila na domaćem terenu pobijedivši Kalinovac 4:2. Iako su domaćini, Starigrad će se morati dobrano namučiti ne bi li zadržao bodove kod kuće protiv favorizirane Lipe.

Ostalih šest utakmica igra se u nedjelju, a prva na rasporedu bit će prijepodnevna u Kunovcu gdje će vodećem Bratstvu u goste doći Mladost iz Sigeca. Domaćini su prošlog tjedna neočekivano izgubili u gostima od Močila što im je bio tek drugi poraz u 10 dosad odigranih susreta. Podsjetimo, Bratstvu je osim Močila jedino Tomislav uspio uzeti bodove ove sezone i to u šestom kolu kada su u Drnju domaćini slavili s 2:0. Uz ta dva poraza Bratstvo ove godine ima osam upisanih pobjeda te se trenutno nalazi na prvom mjestu na tablici s jednim bodom više od Tomislava, koji ih ima 23. U nedjeljnu utakmicu Bratstvo ulazi kao izrazit favorit jer mu dolazi momčad koja je donedavno bila na posljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Sigečani su se s dna tablice izdignuli na 12. mjesto prošlotjednom pobjedom nad Slogom. Iako su sigečkoj Mladosti potrebni bodovi, njih će gotovo sigurno morati tražiti protiv Osvita i Panonije protiv kojih još igraju u pretposljednjem i posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva.

Derbi kola igra se u Novigradu Podravskom gdje u goste Dravi dolazi drnjanski Tomislav. Drava ove godine igra jako lijep nogomet što potvrđuju petim mjestom na prvenstvenoj ljestvici, ali i prolazom u četvrtfinale županijskog nogometnog kupa. Unatoč tome, favorit u nedjeljnoj utakmici je Tomislav.

Jedna od najzanimljivijih utakmica ovog kola igrat će se u Peterancu gdje Panoniji u goste dolaze Močile. Močile su, otkako je Bači došao na trenersku poziciju, u dva ogleda upisale dvije pobjede. Prvo su svladale sigečku Mladost, da bi potom prošlog vikenda priredile do sada i najveću senzaciju jesenskog dijela prvenstva pobijedivši kod kuće Bratstvo 2:1. Da bi nastavile pozitivan rezultatski niz Močile će se morati dobrano namučiti jer ih u nedjelju očekuje izrazito neugodan protivnik koji unatoč dobrim rezultatima gostiju u utakmicu ulazi kao veliki favoriti.

Graničar iz Đurđevca u nedjelju gostuje u Svetom Ivanu Žabnu kod Tomislav Radnika. Ove dvije momčadi trenutno dijeli svega jedan bod razlike. Iako sakupljeni bodovi u posljednjih nekoliko kola idu u korist Tomislava, gosti u utakmicu ulaze kao favoriti. Taj status zaslužili su dobrim predstavama protiv vodećih momčadi u kojima su pokazali jako dobru igru no falilo im je malo sreće kako bi došli do bodova.

Miklinovec koji se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici odlazi na gostovanje u Kalinovac koji se trenutno nalazi na 11. mjestu na tablici te ih dijele svega dva boda. Obje momčadi imale su dosta kikseva ove godine te u nedjeljnu utakmicu ni jedna momčad ne ulazi kao izrazit favorit.

Posljednju utakmicu kola igraju Sloga i gostujući Osvit. Nedjeljni domaćin trenutno je posljednja momčad na prvenstvenoj ljestvici. S druge pak strane Osvit se trenutno nalazi na trećem mjestu. Dobru formu igrači Osvita potvrdili su i proteklog vikenda kada su s 3:1 nadigrali momčad Drave iz Novigrada Podravskog. Osvit i ovog tjedna s pravom priželjkuje tri boda i sve osim punog plijena gostiju bilo bi veliko iznenađenje.


Raspored 11. kola Prve županijske nogometne lige:

29.10.2022 14:00 Starigrad NK Starigrad – NK Lipa
30.10.2022 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Mladost Sigetec
30.10.2022 14:00 Peteranec NK Panonija – NK Močile
30.10.2022 14:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Graničar (Đ)
30.10.2022 14:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Miklinovec
30.10.2022 14:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Tomislav
30.10.2022 14:30 Kunovec NK Sloga – NK Osvit

 

Slušaj uživo
zatvori