Subota, 4. svibnja 2024.

U Novigradu Podravskom ispred osnovne škole postavljen semafor, za nekoliko dana bit će u punom pogonu

Novi semafor na kolničkom prijelazu kod Osnovne škole Prof. Blaža Mađera u Novigradu Podravskom za nekoliko će dana biti u punoj funkciji.

Kako stoji na stranicama Općine Novigrad Podravski, semafor je na struju priključen 23. rujna, i trenutno na njemu bljeska samo žuto svijetlo da se što više sudionika u prometu upozori da predstoji semaforska regulacija prometa na tom dijelu, dok se 30. rujna prebacuje na stalni režim rada.

–  Kretanje vozila u nailasku brzinom većom od 50 kilometara na sat pali crveno svjetlo; pješak pritiskom pločice na stupu aktivira žuto, a zatim crveno svjetlo za vozila i ujedno zeleno svjetlo za prelazak preko zebre – objašnjavaju u Općini.

Osnovna škola će pak u suradnji s Policijskom postajom Koprivnica 30. rujna provesti i edukaciju učenika pa se pozivaju vozači na dodatni oprez jer će na toj dionici biti povećan broj djece.

Spomenimo da je semafor postavila tvrtka iz Osijeka uz suglasnost Ministarstva unutarnjeg prometa.

– Poradi uspješno odrađene prijave na Poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Hrvatske koji je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova, našli smo se u društvu 26 pozitivno ocijenjenih općina s područja čitave Hrvatske kojima se iz nacionalnog fonda sufinancira 65 posto troškova izvedbe prijavljenog projekta. Također smo zadovoljni što smo u suradnji s Županijskom upravom za ceste Koprivničko-križevačke županije uspjeli uskladiti izvedbu semafora sa uređenjem kolnika Gajeve ulice – zaključuju.

Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski
zatvori