Subota, 4. svibnja 2024.

Sva kućanstva koja su korisnici Komunalnog Pitomača automatski se s prvim danom listopada prebacuju na Gradsku plinaru Zagreb

Sva kućanstva koja su korisnici Komunalnog Pitomača automatski se s prvim danom listopada prebacuju na Gradsku plinaru Zagreb.

Poručili su to iz Komunalnog Pitomača i dodali da će s 30. rujna raskinuti sve ugovore u registru obračunskih mjernih mjesta.

– Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je na sjednici održanoj 23. rujna donijelo Odluku o početku pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima, kategorija kućanstvo, kojima prestaje ugovor o opskrbi plinom s danom 30. rujna. Na temelju navedene odluke promjena opskrbljivača i početak pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima kategorije kućanstvo provest će se automatski. Nije potrebno slati obrasce za promjenu opskrbljivača Komunalno Pitomača prema opskrbljivaču u javnoj usluzi Gradskoj plinari Zagreb, nego će to opskrbljivači rješavati između sebe automatski. Svi naši kupci kategorije kućanstvo će postati kupci Gradske plinare Zagreb od 1. listopada – objašnjavaju.

Dodaju da će na taj način svim kupcima biti zajamčena sadašnja cijena plina do kraja ogrjevne sezone, odnosno do 31. ožujka 2023. godine.

zatvori