Petak, 26. travnja 2024.

Stižu najbolji svjetski biciklisti, Podravska magistrala bit će zatvorena za promet

Najbolje biciklističke zvijezde u sklopu utrke “CRO Race” ponovno se vraćaju u Podravinu.

Riječ je o utrci koja će se od 27. rujna do 2. listopada voziti diljem Hrvatske, a podijeljena je na šest etapa. Utrka počinje 27. rujna u 11:15, a prva etapa vozit će se na relaciji Osijek – Ludbreg.

>> FOTO/VIDEO Najbolji svjetski biciklisti protutnjali Podravinom

Policijska uprava koprivničko-križevačka obavijestila je da se sukladno vremenskom planu očekuje da će se utrka na području Podravine odvijati između 15 i 16 sati.

– Za vrijeme prolaska kroz područje Policijske uprave koprivničko-križevačke, natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 2 na relaciji Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica – Kunovec Breg – Subotica Podravska – Cvetkovec – objasnili su u policiji.

Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu, u policiji mole sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacija vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja, odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila.

– Apeliramo na vlasnike teretnih vozila da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale, alternativne prometne pravce jer će se privremeno isključivati iz prometa. Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti. Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika te uputama redara utrke – zaključili su.

zatvori