Subota, 4. svibnja 2024.

S novom nastavnom godinom počeo i rad produženog boravka za 72 djece

S povratkom učenika u školske klupe u Osnovnoj školi Đurđevac počele su i sve redovne aktivnosti i projekti škole.

Tako je s radom jučer počeo i produženi boravak, a sve uvjete za rad pripremili su škola i Grad Đurđevac.

Iz Gradske uprave poručuju da boravak trenutno ima 72 polaznika.

– Učenici će biti raspoređeni u četiri skupine, a s njima će raditi stručne osobe, učiteljice razredne nastave. U produženi boravak uključeni su učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda škole. Za vrijeme produženog boravka izmjenjuju se odmor od nastave, vrijeme za pisanje domaće zadaće i ponavljanje nastavnog sadržaja te slobodno organizirano vrijeme. Učenici u produženom boravku uz obrok za vrijeme redovne nastave imaju osiguran ručak i užinu. Boravak i rad prema takvom obliku rada organiziran je u razdoblju od 11 do 16:30 – objašnjavaju.

Kažu da će jedan dio troškova produženog boravka snositi Grad dok će drugi dio sufinancirati roditelji.

– Iznos sufinanciranja produženog boravka za roditelje iznosit će 500 kuna po učeniku, 400 kuna po djetetu ako produženi boravak polazi dvoje djece iz iste obitelji, a za treće dijete produženi boravak je besplatan. Prilikom utvrđivanja cijene produljenog boravka za treće dijete, uzimaju se u obzir i djeca iz iste obitelji koja su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak – napominju.

Spomenimo da su tijekom školske godine učenici uključeni u mnoge prigodne programe škole, lokalne zajednice i grada, a produženi boravak omogućava više vremena za zajedničko, bezbrižno i opušteno druženje roditelja i djece u svojim domovima.

zatvori