Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

RASPISAN NATJEČAJ Grad za stipendiranje osigurao tri milijuna kuna, dodjeljuje se 19 stipendija za deficitarna zanimanja

Grad Koprivnica raspisao je javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Koprivnice u novoj akademskoj godini.

Kako je navedeno u javnom natječaju, stipendije studentima s područja grada u akademskoj godini 2022./2023. odobravat će se u iznosu 550 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1.100 kuna za studiranje izvan Hrvatske. Pritom će se stipendije za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto odobravati u iznosu od 800 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1.600 kuna mjesečno za studiranje izvan države.

Za deficitarna zanimanja odobravat će se 19 stipendija po preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u iznosu od 800 kuna mjesečno i to za studije medicine, ranog i predškolskog odgoja te obrazovanja, nastavničkog smjera matematike i fizike, matematike i informatike, fizike i informatike, rehabilitacije, logopedije, strojarstva, građevinarstva, glazbene pedagogije, farmacije, dentalne medicine, njemačkog jezika i književnosti ili germanistike, engleskog jezika i književnosti ili anglistike, elektrotehnike, pedagogije, računarstva te hrvatskog jezika i književnosti ili kroatistike.

Konačan broj korisnika stipendija za razne struke utvrdit će koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sukladno planiranim sredstvima u proračunu, odnosno prema utvrđenim listama reda prvenstva.

– Naša Koprivnica je prepoznata u cijeloj Hrvatskoj po kvalitetnoj politici prema visokoškolskom obrazovanju te poticanju mladih da se obrazuju jer na taj način čuvamo budući razvoj našeg grada. Ponosni smo što opet otvaramo javni poziv za naše stipendiste i to za 19 deficitarnih zanimanja te ostalo redovne stipendije. Grad Koprivnica u tu svrhu u proračunu je osigurao tri milijuna kuna – kazao je Jakšić.

Spomenimo i da se prijave na natječaj primaju od 23. rujna do 24. listopada, a detalji s potrebnim obrascima nalaze se ovdje.

zatvori