Petak, 17. svibnja 2024.

Raspisan Javni poziv za dodjelu javnih priznanja i proglašenje počasnih građanina Općine Virje

Na internetskim stranicama Općine Virje raspisan je Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja i proglašenje počasnih građanina Općine Virje.

Javna priznanja Općine Virje su Povelja plašt sv. Martina i Zlatna plaketa Općine Virje, a Općinsko vijeće Općne Virje može i pojedinu osobu proglasiti počasnim građaninom.

Povelja plašt sv. Martina dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za uspjehe u poslovanju, zasluge za razvoj općine Virje, unapređivanje kvalitete življenja u općini Virje te promicanje ugleda općine Virje u zemlji i svijetu.

Zlatna plaketa Općine Virje dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima gospodarskog i društvenog života općine Virje i to za osobite uspjehe u području gospodarstva, poljoprivrede, odgoja i izobrazbe, zdravstva i socijalne skrbi, kulture, fizičke kulture, tehničke kulture i drugih društvenih djelatnosti.

Počasnim građaninom mogu biti proglašeni građani Republike Hrvatske i drugih država koji su osobno i izuzetno pridonijeli napretku općine ili podizanju ugleda općine ili Republike Hrvatske u cjelini.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja i proglašenje počasnih građanina mogu dati članovi Općinskog vijeća Općine Virje, općinski načelnik, radna tijela Općinskog vijeća, građani i udruge građana, trgovačka društva i ustanove, političke stranke, vjerske zajednice, tijela mjesne samouprave i druge pravne osobe uz suglasnost predložene osobe.

Prijedlog mora sadržavati:

  • podatke o podnositelju prijedloga,
  • podatke o kandidatu za dodjelu javnog priznanja,
  • javno priznanje za koje se predlaže,
  • pismeno obrazloženje o zaslugama na kojima se temelji prijedlog s kratkim
    životopisom i ostvarenjima u području za koje se predlaže dodjela priznanja
  • napomenu da je kandidat suglasan za prijedlogom za dodjelu javnog priznanja.

Rok za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja i proglašenje počasnih građanina Općine Virje je 10. listopada. Prijedlozi se podnose na adresu Općina Virje, Odboru za dodjelu javnih priznanja i proglašenje počasnih građanina Općine Virje, Đure Sudete 10, 48 326 Virje.

Javni poziv dostupan je ovdje.

zatvori