Petak, 26. travnja 2024.

PROVEDENA POSEBNA AKCIJA Policajci sankcionirali 78 prekršaja, imali posla i s biciklistom koji je napuhao gotovo dva i pol promila

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u srijedu je tijekom 24 sata provedena akcija nadzora četiri glavne ubojice u prometu i mladih vozača.

U policiji govore da su kontrolirana 134 vozila i utvrđeno je 78 prometnih prekršaja, od čega šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Kontrolirano je i osam mladih vozača koji su počinili četiri prekršaja, od čega jedan prekršaj vožnje utjecajem alkohola i tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

– Najveća izmjerena brzina zabilježena je u 17:20 u Glogovcu nedaleko Koprivnice gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 99 kilometara na sat iako je ograničenje 60. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 19:14 u Đurđevcu u Vinogradskoj ulici kod 41-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,47 promila – ističu. Tijekom akcije iz prometa je isključeno sedam vozača i dva vozila te su oduzete četiri vozačke dozvole.

S obzirom na to da je pojačani nadzor bio usklađen s planom ROADPOL-ovih operativnih akcija za 2022. godinu i akcijom Dan bez poginulih u prometu, a zabilježene su tri nesreće s materijalnom štetom, akcija je uspješno provedena, zaključuju u policiji.

zatvori