Subota, 25. svibnja 2024.

Pronađeni klinci koji su ukrali automobile u Kuzmincu i Sigecu pa se vozikali, jedan skrivio prometnu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika sa šireg koprivničkog područja koji su krali automobile.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da se sumnja kako su maloljetnici 3. rujna u Kuzmincu nedaleko Koprivnice s parkirališta radi privremene uporabe ukrali nezaključani automobil s ključevima u kontakt bravi. Vozilo je naknadno pronađeno u mjestu Vojvodinec u Rasinji.

>> POLICIJA ISTRAŽUJE Netko je na parkingu ukrao nezaključani auto s ključevima u kontakt bravi i provozao se

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari prema osumnjičenicima je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – naglasili su u policiji.

Uz to, sumnja se da je jedan maloljetnik 5. rujna u popodnevnim satima u Sigecu nedaleko Koprivnice iz dvorišta kuće ukrao nezaključani automobil, a kojim je potom zbog neprilagođene brzine na Ivanjskoj cesti skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom – objasnili su u policiji.

>> Nepoznati lopov ukrao nezaključani automobil iz dvorišta pa sletio s ceste i odšetao

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe prema maloljetniku je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dok je zbog počinjenja prometnih prekršaja podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda, kao i obavijest nadležnom centru za socijalnu skrb.

zatvori