Subota, 27. travnja 2024.

Projekt ‘Izazovi djetinjstva’ tijekom listopada i studenog za klince od devet do 13 godina u koprivničkoj knjižnici

Izazovi djetinjstva naziv je projekta koji će se održavati tijekom listopada i studenog ove godine namijenjen za djecu od devet do 13 godina i njihove roditelje, a kojim se promiče mentalna otpornost djece osnovnoškolske dobi.

Iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović istaknuli su da je nositelj projekta Dječji klub Tratinčica, a da su knjižnica i Udruga Latice partneri projekta.

– Radi se o iskustvenim radionicama kroz koje će djeca ovladati načinima suočavanja i nošenja sa svakodnevnim izazovima. U projektu će se pružati podrška i njihovim roditeljima kako bi kroz razumijevanje vlastitih potreba razumjeli potrebe vlastite djece. Osim toga, cilj projekta je i stvaranje zajednice na koju se možemo osloniti kroz poticanje volonterstva građana Koprivnice čime se ujedno jača osjećaj kontrole nad životnim izazovima – poručili su iz knjižnice.

Dodali su da se cilj projekta ostvaruje kroz educiranje djece i roditelja o dobrobiti prosocijalnog ponašanja i utjecaja istog na vlastito samopouzdanje i samopoštovanje.

zatvori