Petak, 3. svibnja 2024.

Pripremite se na gužve nakon posla, kroz Podravinu prolaze najbolji svjetski biciklisti

Područjem Policijske uprave koprivničko-križevačke danas će prolaziti biciklistička utrka CRO Race.

– Sukladno vremenskom planu utrke, a uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja, očekuje se da će se utrka na našem području odvijati između 15 i 16 sati – poručuju iz policije.

Dodaju da će se natjecatelji kretati državnom cestom broj 2 na relaciji Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica – Kunovec Breg – Subotica Podravska – Cvetkovec.

– Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice kojom se utrka odvija nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, molimo sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacija vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke – napominju u policiji.

Apeliraju na vlasnike teretnih vozila da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale, alternativne, prometne pravce jer će se ista privremeno isključivati iz prometa.

– Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji – zaključuju.

zatvori