Srijeda, 5. listopada 2022.

PRAVDA I NEPRAVDA U KOPRIVNICI Izabrane najbolje kratke priče na ovogodišnjem kreativnom natječaju knjižnice

Poznati su najbolji autori kratkih priča na ovogodišnjem kreativnom natječaju “Pravda i nepravda u Koprivnici” koji je provela Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

U knjižnici govore da je tako prvo mjesto i nagradu od pet knjiga osvojila Nikolina Sabolić iz Koprivnice za priču “Stol”. Drugo mjesto uz nagradu od četiri knjige pripalo je Zoranu Odžiću također iz Koprivnice za priču “Koprivnički proces”. Na trećem mjestu i s nagradom od tri knjige zasjao je Koprivničanac Luka Katančić s pričom “Ennui”, kao i Mia Prović iz Zagreba s pričom “Emil i detektivi”.

– Dodjela nagrada, kao i predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će 5. listopada u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu knjižnice. Stručno povjerenstvo za odabir najbolje kratke priče činile su Sonja Delimar, Lidija Dujić i Dijana Sabolović-Krajina koja je ujedno bila i predsjednica povjerenstva – objašnjavaju u knjižnici.

Otkrivaju i da je na ovogodišnji natječaj pristiglo 18 priča različitih žanrova, zanimljivih pristupa i kreativnih obrada zadane teme. Iz Zaprešića, Zagreba i Koprivnice stiglo je 16 priča koje odgovaraju uvjetima natječaja.

Podsjetimo, tema ovogodišnjeg kreativnog natječaja za najbolju kratku priču bila je pravda i nepravda u osobnom i društvenom životu s radnjom smještenom u Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način.

– Ovogodišnji natječaj posvećen je Nini Tadić, nedavno preminuloj članici povjerenstava za odabir najboljih priča, a ujedno i jednoj od začetnica ovog natječaja – zaključuju u knjižnici.