Petak, 17. svibnja 2024.

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE Mnogi mališani od danas po prvi put samostalno sudjeluju u prometu, policija poziva na oprez

Započela je nova školska godina, a tim povodom u sklopu akcije Poštujte naše znakove policijski službenici će na prometnicama u zonama škola vršiti pojačani nadzor prometa.

Poručili su to iz Policijske uprave koprivničko-križevačke i upozorili da je na prometnicama od danas veliki broj djece od kojih mnoga po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu na cestama. Djeca su na taj način postala aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

– Posebno će se nadzirati vozači spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzina kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. Također, policijski službenici će u školama održavati prometno-edukativna predavanja djeci i roditeljima – objasnili su u policiji.

Mario Imbriovčan, pomoćnik načelnika za poslove prometne policije u Policijskoj postaji Koprivnica, danas je dao i izjave za medije tijekom kojih se osvrnuo na aktivnosti koje će službenici provoditi u sklopu navedene akcije. Uputio je savjete djeci, roditeljima i svim sudionicima u prometu da poštuju prometna pravila te na poseban oprez u zonama škola. U provedbu spomenute akcije uključila se i Tijana Martić, učiteljica Osnovne škole Đuro Ester, sa Školskom prometnom jedinicom mladeži.

Izvor: Policijska uprava koprivničko-križevačka
Izvor: Policijska uprava koprivničko-križevačka
zatvori