Subota, 4. svibnja 2024.

PODUZETNIČKA ZONA Janči: Bauwerk Boen kupio je parcele, otvaraju se nova radna mjesta

Grad Đurđevac bilježi rekordnu realizaciju polugodišnjeg izvršenja proračuna od 51 milijun kuna.

Rekao je to đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća i dodao da je to zapravo pokazatelj da se svi projekti i planovi iz tog proračuna realiziraju dobrom dinamikom.

– Od projekata koji su najviše zastupljeni u prvih šest mjeseci su izgradnja zgrade Mali princ, zatim izgradnja Centra za osobe s invaliditetom odnosno našeg Doma za starije, zatim rekonstrukcija gradskih ulica, izgradnja mosta na istočnoj obilaznici grada, izgradnja sortirnice i projekt aglomeracije – objasnio je gradonačelnik.

Naglasio je i kako je u gradskoj poduzetničkoj zoni A-jug prodan prostor za širenje djelatnosti tvrtke Bauwerk Boen koja će ovime zaposliti novih 15 djelatnika.

– Raspisan je natječaj za prodaju zemljišta u poduzetničkoj zoni, javila se tvrtka Bauwerk Boen iz Đurđevca. Dosad su nekoliko puta povećali broj zaposlenih, prihode poslovanja, ali i proizvodnju, Trenutni prostor im nije više adekvatan za dobru organizaciju proizvodnog procesa i zapravo im je potreban dodatni kako bi mogli normalno funkcionirati i organizirati svoj proizvodni proces, a i potencijalno se proširiti – istaknuo je Janči.

Važno je, kaže, jako dobro planirati poduzetničke zone.

– Grad ima opremljene poduzetničke zone, imamo parcele za sve poduzetnike koji žele dodatno investirati i ulagati na području grada i ovo je jedan pozitivan primjer dobrog planiranja poduzetničkih zona – zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković smatra da je ovo izuzeto važan podatak.

– Dobar je podatak da Grad ima potrebne resurse za širenje postojećih poduzetnika u našim zonama, ali i ovaj drugi koji govori da najveća tvrtka u našem gradu, sa svjetskim renomeom, cijelo vrijeme kontinuirano ulaže u razvoj gospodarstva i to je vidljivo na nizu segmenata od povećanog broja zaposlenih do kvalitetnih i za ove naše prilike izvrsnih primanja – objasnio je Lacković.

zatvori