Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

PODRAVSKI PIKNIK NA ŠODERICI Bit će hrane, natjecanja, vožnje solarnim čamcem, koncerata…

Podravski piknik održat će se u nedjelju na jezeru Šoderica nedaleko Koprivnice.

Organizatori su pripremili bogat program koji počinje u 11 sati ispred kampa, a trajat će sve do 22 sata.

– Za pripremu programa zadužene su udruge i društva s područja općina Legrad i Virje tako da će svatko pronaći nešto za sebe. ŠRK Smuđ iz Legrada za sve posjetitelje pripremat će pečene ribe spremljene na tradicionalan način u kukuruznom brašnu. Istodobno će od 11 do 15 sati članovi LU Kuna iz Legrada pripremati lovački paprikaš, a uz to će biti i
osvježavajuća pića. Udruge žena iz Legrada, Kutnjaka, Antolovca i Selnice Podravske predstavit će se s tradicionalnim podravskim kolačima koje ćete moći kušati na njihovim štandovima – poručuju organizatori.

Dodaju da će u poslijepodnevnim satima biti natjecanje u pripremi roštilja, a organizatori očekuju da se za sudjelovanje u ovom natjecanju prijavite u Općini Legrad.

– Isto tako možete se prijaviti za turnir u kartanju bele te natjecanje u gađanju zračnom puškom. Za natjecatelje su pripremljene nagrade – napominju.

U večernjim satima slijedi kulturno-umjetnički program u kojem će se predstaviti KUD Zrin iz Legrada i HPD Ferdo Rusan iz Virja. U 19 sati počet će koncert tamburaškog sastava Mjesečina.

Tijekom cijeloga dana za najmlađe posjetitelje bit će postavljen napuhanac na kojem će moći uživati uz nadzor roditelja. U slučaju lošeg vremena sva događanja bit će pod šatorom koji će biti postavljen na mjestu održavanja manifestacije.

Organizatori vas pozivaju na besplatnu vožnju solarnim čamcem na jezeru Šoderica tijekom subote i nedjelje, 3. i 4. rujna između 15 i 18 sati. Za vožnju čamcem možete se prijaviti e-mailom na adrese: [email protected] ili [email protected] i tako upoznajte prirodne ljepote i posebnosti jezera Šoderica.

Prijave za sudjelovanje u kartaškoj igri bela do 12 sati prije početka natjecanja – UML,
0989595080 – Vladimir ili [email protected] (kotizacija 20 kn po paru).

Natjecanje u zračnoj pušci – prijave će se odvijati na licu mjesta (kotizacija 10 kn)

Spomenimo da je organizator ove manifestacije je Općina Legrad u partnerstvu s Općinom Virje i uz pomoć Turističke zajednice područja Središnja Podravina i Turističke zajednice
Koprivničko-križevačke županije.

zatvori