Petak, 3. svibnja 2024.

OLIMPIJADA ČITANJA Marljivi mališani tijekom ljeta pročitali više od 3.200 knjiga, sutra u parku slijedi završna svečanost

Završeno je sedmo izdanje Olimpijade čitanja, programa koji za sve male ljubitelje knjige tijekom ljetnih praznika provodi Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

Podsjetimo, ovaj ljetni izazov provodio se od 21. lipnja do 31. kolovoza, a bio je namijenjen djeci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu.

– I ove godine učenici su bili vrlo motivirani i ponovno nas pozitivno iznenadili, prijavilo se ukupno 216 učenika. Aktivno ih je sudjelovalo 202, a pročitali su ukupno 3.264 knjige što je više za 33 posto u odnosu na prošlu godinu. U prosjeku pročitano je 16 knjiga po sudioniku što je za četiri više u prosjeku uspoređujući s istim razdobljem prošle godine. Osam učenika pročitalo je više od 70 knjiga što je svakako za istaknuti – poručili su iz koprivničke knjižnice.

Još ih više raduje zadovoljstvo malih korisnika, stvaranje ljubavi prema knjizi i čitanju i podrška cijele obitelji i zajednice.

– Iznenađuje nas njihova motivacija, vještine crtanja koje primjećujemo u njihovim dnevnicima čitanja, mašta i komentari o pročitanim knjigama. Istaknimo i da se program od ove godine počeo provoditi u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima i u Narodnoj knjižnici Virje – napomenuli su.

U knjižnici pozivaju i na završnu svečanost koja će se održati sutra u gradskom parku pored dječjeg igrališta. Svečanost će započeti u 18 sati, a u slučaju kiše program se odgađa.

– Tom prigodom svim sudionicima bit će dodijeljene diplome, a najuspješniji će primiti medalje. Mole se učenici da sa sobom ponesu dekice i dnevnike čitanja. Završnu svečanost vodit će Karolina Điko, učenica osmog razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, koja je ujedno i ambasadorica čitanja koprivničke knjižnice, a medalje i priznanja će uručiti zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž – zaključili su u knjižnici.

zatvori