Subota, 4. svibnja 2024.

Muškarac (34) dugi niz godina tukao izvanbračnu suprugu i prijetio joj smrću, zaključavao ju u skladište, u vožnji s njom namjerno sletio s ceste…

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 34-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode, nasilja u obitelji i četiri kaznena djela prijetnje.

Kako stoji u priopćenju, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 34-godišnjak od siječnja 2016. godine do kolovoza ove godine učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju 29-godišnju izvanbračnu suprugu te da ju je u dva navrata, u prosincu 2021. i svibnju ove godine, na silu ugurao i držao zatvorenu u prostoru skladišta ugostiteljskog objekta u kojem je radila.

– Osnovano se sumnja da je u četiri navrata upućivao prijetnje smrću svojoj izvanbračnoj supruzi i još jednoj osobi, kao i da je u lipnju 2021. godine prilikom upravljanja automobilom u kojem je bila oštećenica, nakon upućene joj prijetnje smrću namjerno sletio s ceste – navedeno je.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, odnosno počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Spomenimo da mu temeljem Kaznenog zakona zbog protupravnog oduzimanja slobode prijeti od jedne do 10 godina zatvora, zbog nasilja u obitelji od jedne do tri godine zatvora, a zbog prijetnje od šest mjeseci do pet godina zatvora.

zatvori