Nedjelja, 5. svibnja 2024.

KUD SRCE I PRIJATELJI Kroz bogat program Podravskih motiva prikazat će se i zavičajna baština

Manifestacija KUD Srce i prijatelji ovog će vikenda po osmi put prikazati bogatstvo zavičajne baštine.

Predsjednica KUD-a Srce Maja Raščanec istaknula je kako je riječ o manifestaciji koja predstavlja i promiče baštinjene vrijednosti svih naroda i kultura i pridonosi nastojanjima da se u globaliziranom svijetu sačuvaju kulturne različitosti, a ovogodišnje izdanje održat će se u nedjelju u sklopu Podravskih motiva. Program će početi u 16 sati pokraj tržnice ili u slučaju kiše u Domu mladih te će u njemu sudjelovati članovi Folklornog ansambla Nedjelja, Folklornog ansambla Petrinjčica, KUD-a Vinica, KUD-a Priogrje i domaćini.

– U Koprivnici još će se jednom pokazati bogatstvo i živopisnost narodnih nošnji, arhaični, tradicijski oblici igre, glazbe i običaja i nastaviti njegovati u svijesti našega puka koliko je važno čuvati našu narodnu kulturu i koliko je bogatstva i ljepote u njoj, u toj našoj tradicijskoj baštini i njezinoj različitosti, koja nas ne dijeli, nego zbližuje i povezuje. Manifestacija je prerasla u respektabilno okupljanje sve većeg broja ljubitelja tradicijske kulture, u mjesto na kojem se kultura prenosi, doživljava i živi – objasnila je Raščanec.

>> Predstavljen program 29. Podravskih motiva, mnoštvo sadržaja očekuje nas u gradskom parku

KUD Srce je ovom folklornom manifestacijama želio upotpuniti programe svoje lokalne zajednice i samih Podravskih motiva te naglašavajući otvorenost lokalne zajednice toleranciji, razumijevanju i prihvaćanju različitosti među kulturama i tradicijama, zaključila je.

zatvori