Subota, 4. svibnja 2024.

Koprivnica finalist europskog natjecanja koje odaje priznanje u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

Grad Koprivnica ušao je finale natjecanja u okviru Europskog tjedna održive energije.

Riječ je o natjecanju koje je osmišljeno da oda priznanje izvanrednim pojedincima i projektima za njihove inovacije i uložene napore u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Kako nam je to objasnila zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, uz podršku projekta C-Track 50 izrađen je Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka koji predstavlja ključni planski dokument kao smjernicu za dostizanje ugljične neutralnosti lokalne samouprave do 2050. godine.

– Naša Regionalna energetska agencija Sjever prijavila je Koprivnicu kao jedan od gradovi koji imaju Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka, takozvani SECAP. U Hrvatskoj je taj projekt podržao razvoj 10 SECAP-a u 10 gradova tako da smo i mi s tim projektom u finalu natjecanja – naglasila je.

Finaliste najuspješnijih ovogodišnjih projekata i akcija za sigurnu i učinkovitu energiju izabrao je stručan žiri, a pobjednici su se birali javnim online glasovanjem u četiri kategorije nagrada. Proglašenje pobjednika održat će se 26. rujna u Bruxellesu.

zatvori