Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Jakšić o radovima na Zrinskom: Rok za završetak je 10. prosinca, malo strpljenja na kraju će se isplatiti

Radovi rekonstrukcije Zrinskog trga napreduju punom parom, trenutno je u tijeku postavljanje opločenja.

Rekao nam je to koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuvši kako se svi radovi odvijaju prema planu i u zadanom roku.

– Drago mi je da su radnici krenuli prema smjeru postavljanja opločnika i sada se jasno vidi vizual. Drago mi je i da je do sada sve u roku koji je potpisan ugovorom. Ugovor je potpisan na godinu s podzemnim i nadzemnim radovima, sam rok za završetak je 10. prosinca. Kako sada ide, vjerujem da će biti ispoštivan – otkrio je Jakšić.

>> FOTO Opločenje Zrinskog trga dobilo zamah, postavljena i nova rasvjeta

Mišljenja je i da je rekonstrukcija gradskog središta zahtjevan pothvat koji nije bilo moguće odraditi u kratkom roku.

– Da je to toliko jednostavno vjerojatno bi se u ovih 30 godina odradilo. Ne bi čekalo ovo vrijeme, netko bi to u mjesec dana riješio i ne bismo imali višedesetljetne rasprave da su potrgane ploče, koliko ima asfalta, šiklja li voda iz razbijenih ploča… Nije cijela ta priča toliko laka za odraditi, posebice ako uzmemo u obzirom da pod središtem Koprivnice ima puno podzemnih instalacija – od najstarijeg kanalizacijskog kolektora na području grada, do vodova, plina, kablova… Samo to je uzelo nekoliko mjeseci – objasnio je.

Malo strpljenja na kraju će se isplatiti, dodao je.

– Dobit ćemo nešto jako lijepo u Koprivnici, za našu Koprivnicu i građane ovog grada, ali i sve nama drage goste – zaključio je Jakšić.

zatvori