Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Virovci promovirali Virovsku prkačijadu u Solinu

Virovsku prkačijadu, međunarodni festival starinskih sitnih kolača – prkača predstavnici Virja promovirali su na manifestaciji Iz Solinskog lonca – Što su jeli naši stari? koja se održala krajem kolovoza u Solinu.

Iz Općine su poručili da su Virje predstavljali Dječji vrtić Zrno i Društvo žena Virje.

– Prijem kod Dalibora Ninčevića, gradonačelnika Solina, bio je prilika da se domaćini upoznaju s Viroskom prkačijadom i prijateljskom suradnjom koja je već tradicionalna s Udrugom Solinjani. Uz domaćine brojni posjetitelji, ugostitelji i drugi sudionici mogli su se upoznati s našom Virovskom prkačijadom i kušati virovske prkače koje su pripremile vrijedne članice Društva žena Virje. Ovom prilikom potpisana je povelja o suradnji koju je potpisala Josipa Rasinec, koordinatorica i ambasadorica Test of Peace Jeruzalem za Hrvatsku, i Hela Milišić, predsjednica Udruge Solinjani – istaknuli su.

Dodali su kako je prijateljstvo između Udruge Solinjani i Općine Virje počelo njihovim gostovanjem na Virovskoj prkačijadi te uzvratnim posjetom Virovaca Solinu.

– Kako je zajednički interes očuvanje tradicije svojega kraja, nadamo se i nadalje prijateljskoj suradnji – zaključili su u Općini.

zatvori