Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO U Đurđevcu otvoren novi prostor fizikalne terapije, Hanžeković: Važno je da nema previše čekanja i da se sve odvija po procedurama

U prostorima Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu otvoren je novi prostor fizikalne terapije.

Iz Službe ureda župana poručuju kako je Koprivničko-križevačka županija za ovu investiciju uložila 150.00 kuna iz svog proračuna, a kako je to pojasnila ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković, novi su prostori duplo veći, površine od oko 150 kvadrata, što će doprinijeti većoj kvaliteti rada fizikalne terapije.

– Prostori jesu važni, no ništa su bez ljudi, bez stručnog kadra koji odrađuje sav posao. Riječ je o 80 pacijenata dnevno, katkad i više, a sve to odrađuje tim od šest djelatnika. Važno je da nema previše čekanja i da se odvija po procedurama – istaknula je.

Spomenula i ostala ulaganja u domove zdravlja diljem županije.

– Rekonstruirali smo stomatološku ordinaciju u Svetom Ivanu Žabnom što je vrijedno 250.000 kuna, a uskoro će početi i radovi na ordinaciji obiteljske medicine u Đelekovcu u kojoj smo nedavno zaposlili i liječnicu. U Đurđevcu planiramo i otvorenje oftalmološke ordinacije za što je Županija osigurala 300.000 kuna, a radimo i na projektno-tehničkoj dokumentaciji za rekonstrukciju cijele zgrade đurđevačkog Doma zdravlja, kao i zgrade u Križevcima – naglasila je Hanžeković.

Otvorenje novih prostora podržao je i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Pozdravljam ulaganja Županije u đurđevački Dom zdravlja, a svaka ovakva investicija poboljšava zdravstveni standard za sve pacijente s područja grada i okolnih općina. Naravno, potrebno je ulagati i u ljude te zajednički moramo pristupiti problemu nedostatka liječnika, a nadam se da će ovakvih investicija biti što više – kazao je Janči.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren kazao je kako su ovakve investicije ohrabrenje koje daje novu energiju i entuzijazam.

– Sustavi o kojima brinemo – školstvo i zdravstvo su sustavi u kojima ulaganjima nema kraja, a njihov se razvoj sastoji od niza koraka, velikih i malih. Ovo je jedan takav korak u našoj težnji unaprjeđenja zdravstvenog sustava, a zasigurno će donijeti velik napredak kako zaposlenicima, tako i pacijentima. Kao što smo čuli, bit će mnogo više prostora što će omogućiti i veću kvalitetu rada – poručio je.

Spomenimo da je ranije ove godine rekonstruirano centralno grijanje u Domu zdravlja, što je zahvat vrijedan 640.000 kuna, a Županija osigurava i dva milijuna kuna za rad đurđevačkog Tima 2 hitne medicine koji djeluje u sklopu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

– Naš cilj je građanima Đurđevca i okolice omogućiti dostupnost svih zdravstvenih usluga, kao i modernizirati Dom zdravlja, a uz materijalna ulaganja u objekte i opremu, neizostavna su ulaganja i u stručne kadrove – zaključio je Koren.

zatvori