Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Otvorena nova školska sportska dvorana u Rasinji, načelnik Kolman: Iskoristit ćemo njen puni potencijal

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom i u nazočnosti brojnih uglednika iz političkog, kulturnog i društvenog života te uz broje školarce i njihove roditelje danas je svečano otvorena nova školska sportska dvorana u Rasinji.

Na otvorenju su uz Krunoslav Belaja, ravnatelja Osnovne škole Andrija Palmović Rasinja, prisustvovali i Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja, Darko Koren, koprivničko-križevački župan, i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, Darko Jambreković, predstavnik tvrtke Radnik te brojni drugi uvaženi gosti.

Načelnik Kolman kazao je kako je ovo povijesni i veliki dan za Rasinju.

Snimio Valentino Štefanek.

– Povijesni je zato što smo dobili velebnu sportsku dvoranu. Općina Rasinja spada u treću kategoriju razvijenosti, što znači da iz svojeg proračuna ne može sama financirati ovakve mega projekte. Ukupna cijena ove dvorane je 14 milijuna kuna s tim da je Županija sufinancirala izgradnju s 50 posto udjela, dok druga polovica dolazi iz proračuna Općine. Zahvaljujući mudroj i pametnoj odluci Općinskog vijeća Općine Rasinja koje je pristalo da se Općina zaduži za šest milijuna kuna na 10 godina iskoristili smo priliku koju nismo smjeli propustiti – kazao je načelnik.

Načelnik je naglasio kako je dvorana sada tu i bit će na raspolaganje svim mještanima općine.

– Škola, ali i čitava općina ovom dvoranom dobila je jedan prostor koji će biti multifunkcionalan. U svim našim planovima je da dvorana ne bude samo za djecu u školi unatoč tome što se ona zove školska sportska dvorana, već da ju koriste i ostale udruge s područja općine ili sportska društva. U svakom slučaju imat će funkciju, neće stajati prazna – dodao je Kolman te zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji izgradnje dvorane.

Ravnatelj škole Belaj na otvorenju dvorane ukratko je ispričao povijest rasinjske škole istaknuvši kako je ona duga i bogata.

Snimio Valentino Štefanek.

– Otvaramo novu školsku sportsku dvoranu koja će uz obnovljeno vanjsko školsko igralište Nogometnog kluba Rasinja činiti novu obrazovno i sportsko-rekreativnu cjelinu. Škola ove godine ima upisanih 210 učenika u 19 razrednih odjela, 36 učitelja, dva stručna suradnika te 10 djelatnika u administraciji i održavanju. Dobar je to i uigran stručni tim koji osim o odgojno-obrazovnoj funkciji brine i o sigurnosti i zdravlju povjerene nam djece – istaknuo je ravnatelj.

Podsjetio je i da je bilo dosta skeptika kada je 15. travnja potpisan ugovor o gradnji dvorane.

– Bilo je to predizborno vrijeme te su mnogi gledali na potpisivanje kao na pusto predizborno obećanje. Drago mi je da nisu bili u pravu. Stoga ovim putem u ime učenica i učenika te svih zaposlenika škole upućujem iskrenu zahvalu svima uključenima u ovaj projekt – rekao je.

I župan Koren zadovoljan je izgradnjom dvorane.

Snimio Valentino Štefanek.

– Mnogi su bili skeptični prema ovoj ideji i prema odluci da se dvorana u Rasinji izgradi. Naša Županija brine o 18 osnovnih škola i osam srednjih škola, a odluka je bila da u jednom investicijskom ciklusu izgradimo pet ovakvih školskih sportskih dvorana u našim općinama. To nikako ne bismo uspjeli da u svemu tome nismo imali partnera i sufinancijera u općinama. Općina Rasinja jedna je od općina koja se odlučila za ovakav model gradnje – istaknuo je župan.

Spomenimo i da je tijekom svečanosti Darko Jambreković ispred tvrtke Radnik koja je bila izvođač radova uručio prigodnu sliku ravnatelju škole i načelniku Općine.

 

 

Svečano otvorenje školske sportske dvorane u Rasinji

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 5. rujna 2022.

 

zatvori