Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Glazbenim večernjim programom završava prvo izdanje festivala E.T.N.O.

Bližimo se kraju prvom izdanju manifestacije E.T.N.O. (Edukacija. Tradicija. Novi izričaji. Okupljanje.) kojom se u Koprivnici tijekom dva dana promovirala lokalna tradicija, etno glazba i glazba svijeta.

Kako nam je rekla voditeljica programa Hannah Pavlić, manifestacija je obogaćena popratnim programima koji uključuju narodne običaje, nošnje, kulinarstvo, ples i likovnu umjetnost te glazbenim radionicama za sve – djecu, mlade i odrasle, Koprivničance i sve goste.

Tako je festival počeo jučer u FUNK-u radionicom umijeća proizvodnje cimbula i sviranja cimbula, a nastavio se radionicom plesa, nastupom članica i članova Folklornog ansambla Koprivnica i slušaonicom.

>> FOTO Počelo je prvo izdanje festivala E.T.N.O. – Edukacija. Tradicija. Novi izričaji. Okupljanje.

Bogat program održan je i danas radionicama Glasom kroz tradiciju pod vodstvom Kristine Benko, Bakini štrukli za koju su zadužene bile članice Udruge žena Bakovčica te Izrada sapuna od koprive koju su pripremili članovi Udruge Kopriva. Maša Zamljačanec održala je predavanje Tradicijska glazba u slikarstvu, a Tea Mačković Zaboravljeni recepti.

Večernji koncerti počeli su u 19:30 kada su na pozornicu stale Dunja Bahtijarević i Marta Kolega, uslijedile su Đurđevčice, a nakon njih i Irma svira Balkalar. Festival od 22:30 zatvaraju Ivan Grobenski i Rudarice.

Tek djelić scena s večernjih koncerata donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

 

Nastup Đurđevčica na E.T.N.O. festivalu

Objavljuje Drava.info u Subota, 3. rujna 2022.

 

zatvori