Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO U Rasinji održana digitalna čistka

U organizaciji Općine Rasinja i Osnovne škole Andrije Palmovića, a u sklopu međunarodne kampanje “Zelena čistka” s podnazivom “Digitalna čistka”, 16. rujna organizirano je uklanjanje EE otpada.

Iz Općine Rasinja istaknuli su da su u akciji digitalnog čišćenja sudjelovali djelatnici i učitelji te učenici osnovne škole u Rasinji i područnih škola Veliki Poganac, Subotica Podravska i Kuzminec.

– Akcija je bila veoma uspješna i uklonjeni su svi elektronski aparati koji su nerentabilni potrošači električne energije te je akcijom prikupljen oko jedan kubik otpada, a postavom novih programa računala i tableta, odnosno uklanjanjem starih računala uklonjeno je oko 100 gigabajta nekorisnih info-programa – naglasili su u Općini.

Iz Općine apeliraju na mještane svih naselja s područja Rasinje da više ne odlažu otpad izvan naselja i na zelenim otocima s obzirom na to da je moguće organizirano sakupljanje svih vrsta EE otpada na kućnom pragu od strane ovlaštenog sakupljača besplatnim pozivom na broj 0800 444 110.

zatvori