Četvrtak, 23. svibnja 2024.

FOTO U prekrasnom ambijentu jezera Ješkovo održan 26. Susret osoba s invaliditetom i 14. Likovna kolonija

Pokraj jezera Ješkovo, dragulja prirodne baštine Podravine, jučer je održan 26. Susret osoba s invaliditetom i 14. Likovna kolonija.

Okupljene je na početku pozdravio Miroslav Mačković, predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije koja je bila organizator ovog događaja. Okupili su se na Ješkovu i članovi udruga iz susjednih županija, a već je tradicionalno bilo organizirano i natjecanje u pikadu i visećoj kuglani.

– Važno je da smo se skupili u ovolikom broju, posebno hvala našim slikarima što su došli i što poslije svake kolonije imamo ovako lijepe slike. Došli su nam gosti iz Varaždina, Bjelovara, Čakovca, Donje Stubice… Drago mi je da ste se odazvali našem pozivu i što smo se okupili nakon pandemijskog razdoblja – rekao je Mačković.

Bila je ovo prilika i da Likovna udruga Motacilla Alba proslavi jubilarnu 20. godišnjicu djelovanja, a tim se povodom okupljenima obratio i predsjednik udruge Dragutin Ciglar.

– Udruga je pokrenula brojna prijateljstva unutar i van države i pokretač je događanja i okupljanja ljudi s intelektualnim poteškoćama. Na jedan određeni način ovdje na Ješkovu živimo u skladu s prirodom. Sretan smo kad se ovdje okupi puno ljudi, od srca vam hvala – poručio je Ciglar i pritom zahvalio načelniku Općine Gola Stjepanu Milinkoviću što mu je pomogao da Likovna udruga Motacilla Alba i Art Centar Ješkovo opstanu.

Svim gostima na dolasku je zahvalio i načelnik Stjepan Milinković i pritom poručio:

– Ješkovo je naš biser koji spaja umjetnost, prijateljstvo, prirodu, zajedništvo i skrb za sve kojima treba. Prijateljstvo je nemjerljivo bogatstvo i upravo smo se zato svi i okupili – naglasio je Milinković.

Dodajmo da su među uzvanicima bili i županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec i načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

zatvori