Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Prvo izdanje Konferencije nezavisne kulture u Koprivnicu donosi panele, koncerte, izložbu i predstavu

U Koprivnici se po prvi puta održava Konferencija nezavisne kulture.

Riječ je o četverodnevnom događanju koje je otvoreno u četvrtak, 8. rujna i traje do nedjelje, 11. rujna i to u organizaciji koprivničkog Foruma udruge nezavisne kulture koje okuplja neke od najzanimljivijih aktera nezavisne kulturne scene iz cijele Hrvatske.

Područja koja konferencija obuhvaća su glazba, vizualne umjetnosti, kazalište, film, a nastojati detektirati kakvo je aktualno stanje s društveno-kulturnim centrima, galerijama, filmovima, kinima, koncertima i generalno događanjima i prostorima koja egzistiraju mimo institucionalnih okvira ili u nekim hibridnim formama.

Tako se kroz panele, koncerte, izložbu i predstavu daju odgovori na pitanja kakva je situacija na nezavisnoj kulturnoj sceni danas u Hrvatskoj, a sve to u prostoru koji je trenutno jedna od najagilnijih pokretačkih sila nezavisne kulture, u prostoru FUNK-a u koprivničkom Kampusu.

Prvog dana konferencije održan je panel kojemu je tema bila Nezavisni izlagački prostori te je otvorena skupna izložba umjetnika Božene Končić Badurina, Igora Eškinje, Matije Debeljuha i Predraga Pavića.

Cjelokupni program pogledajte ovdje.

zatvori