Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Postavljanjem klopoca i velikom feštom proslavljeno Bartolovo u Novigradu Podravskom

Kod klijeti novigradske udruge VVV Komarna 2001 u vinogradarskom predjelu Triokraljski breg u petak je pucnjem iz plinskog topa Marijana Trnskog najavljen početak još jedne vinogradarske jeseni te ujedno i poslavljen Dan udruge i zaštitnika udruge sv. Bartola.

Iz Općine Novigrad Podravski poručili su daj je uz uvod meštra ceremonije Ede Hegedića, u sklopu proslave dignut i pokrenut klopotec koji se tradicionalno podiže na blagdan Bartolova.

– Državnu himnu, himnu udruge i par prigodnih pjesama otpjevali su članice i članovi KUD-a  I. V. Trnski iz Novigrada Podravskog te je minutom šutnje odana počast za sve pokojne članove udruge. U sklopu proslave članovi Likrese – Likovne sekcije KUD-a I. V. Trnski održali su ikovnu koloniju te time obogatili vinogradarsku feštu – poručili su iz Općine.

Naglasili su kako su se na skupu obratili Željko Vuljak, predsjednik Upravnog odbora udruge, i Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, poželjevši vinogradarima dobru berbu i uspješnu vinogradarsku godinu.

Dodali su da su se svi gosti i članovi zabavljali i družili uz dobro jelo za koje je bio zadužen gulaš majstor Ivana Gotala, uz muziku i piće do kasnih noćnih sati.

zatvori