Subota, 15. lipnja 2024.

FOTO Podravski piknik na Šoderici okupio Podravke i Podravce željne druženja, zabave i uživanja

Na Šoderici je u tijeku Podravski piknik.

Riječ je o manifestaciji koju je organizirala Općina Legrad s Općinom Virje, Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina i Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, a pripremljen je cjelodnevni bogati program koji su osmislile udruge i društva s područja Legrada i Virja.

Članovi Športskog ribolovnog kluba Smuđ iz Legrada za sve posjetitelje tako su pripremili pečene ribe spremljene na tradicionalan način u kukuruznom brašnu, a članovi Lovačke udruge Kuna iz Legrada lovački paprikaš. Udruge žena iz Legrada, Kutnjaka, Antolovca i Selnice Podravske predstavile su se pak tradicionalnim podravskim kolačima. U tijeku je i natjecanje u pripremi roštilja, kao i turnir u kartanju bele te natjecanje u gađanju zračnom puškom. Posebna atrakcija je i besplatna vožnja solarnim čamcem na jezeru.

U večernjim satima slijedi kulturno-umjetnički program u kojem će se predstaviti KUD Zrin iz Legrada i Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan iz Virja. U 19 sati počet će koncert tamburaškog sastava Mjesečina.

Djelić popodnevne atmosfere s Podravskog piknika donosimo vam u fotogaleriji u nastavku.

zatvori