Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Počelo je prvo izdanje festivala E.T.N.O. – Edukacija. Tradicija. Novi izričaji. Okupljanje.

Počelo je prvo izdanje manifestacije E.T.N.O. (Edukacija. Tradicija. Novi izričaji. Okupljanje.) kojom se u Koprivnici tijekom dva dana promovira lokalna tradicija, etno glazba i glazba svijeta.

Kako nam je rekla voditeljica programa Hannah Pavlić, manifestacija je obogaćena popratnim programima koji uključuju narodne običaje, nošnje, kulinarstvo, ples i likovnu umjetnost te glazbenim radionicama za sve – djecu, mlade i odrasle, Koprivničance i sve goste.

Tako je ovaj festival počeo danas u FUNK-u radionicom umijeća proizvodnje cimbula i sviranja cimbula Cimbuliranje pod vodstvom Marijana Fučeka, a nastavio se radionicom plesa Korak bliže tradiciji pod vodstvom članica i članova Folklornog ansambla Koprivnica. Program se nastavlja njihovim nastupom, a prvi dan festivala završit će uz slušaonicu Glazbe svijeta u našem dvorištu za koju je zadužena Hannah Pavlić.

Bogat program nastavlja se sutra radionicama Glasom kroz tradiciju pod vodstvom Kristine Benko, Bakini štrukli za koju su zadužene članice Udurge žena Bakovčica te Izrada sapuna od koprive koju su pripremili članovi Udruge Kopriva. Nadalje Maša Zamljačanec održat će predavanje Tradicijska glazba u slikarstvu, a Tea Mačković Zaboravljeni recepti. Za koncerte su zadužene Đurđevčice, Dunja Bahtijarević i Marta Kolega, Irma svira Balkalar te Ivan Grobenski i Rudarice.

zatvori