Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: ODIGRAN ČETVRTI LINO KUP Starije Podravkašice osvojile turnir, mlađe igračice treće

Odigran je Četvrti Lino kup.

Podsjetimo, riječ je o turniru za U-12 i U-14 uzrasne kategorije djevojčica koji organizira Rukometni klub Podravka Vegeta, a utakmice su se odigravale u Školskoj sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo i Sportskoj dvorani Vinko Zember. Ovogodišnji sudionici bili su 1234 Virovitica, Đurđevac, Trogir 58, Cetina, Koka, Podravka 1 i Podravka 2.

Kako govore u koprivničkom klubu, turnir su u U-14 kategoriji usvojile upravo Podravkašice pod vodstvom trenerice Snježane Petike, dok su u kategoriji U-12 Podravkašice završile treće pod vodstvom trenerice Đurđice Zečević. Turnir su u ovoj konkurenciji osvojile rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka.

Bez obzira na rezultate, u klubu ističu da su sudionice dva dana uživale u rukometu od jutra do mraka.

– Želje, borbenosti i veselog sportskog duha nije nedostajalo. Neki su pobjeđivali, neki su tijesno gubili, ali i slavlje i suze dio su života svakog sportaša, a u našem slučaju sportašica i to rukometašica. Bilo je ovo krasno iskustvo za sve nas. Vidimo se i sljedeće godine – napominju.

Kada je pak riječ o pojedinačnim nagradama, u U-12 konkurenciji najboljom vratarkom turnira proglašena je Podravkašica Anđela Sočev, najboljom strijelkinjom Antea Majstrović iz Rukometnog kluba Cetina, a najboljom igračicom Eva Andesilić iz Koke. Nagradu za najbolju vratarku u U-14 konkurenciji osvojila je Ivana Rogulj iz Ženskog rukometnog kluba Trogir 58, najbolja strijelkinja je Tena Jurlina iz Ženskog rukometnog kluba 1234 Virovitica, a najbolja igračica Vanessa Lengelić iz Podravke.


Poredak U12:
1. ŽRK Koka
2. RK Cetina
3. RK Podravka 1
4. ŽRK Trogir ’58
5. RK Đurđevac
6. ŽRK 1234 Virovitica
7. RK Podravka 2

Poredak U14:
1. RK Podravka
2. ŽRK Trogir
3. ŽRK 1234 Virovitica
4. RK Cetina
5. ŽRK Koka
6. RK Đurđevac
7. RK Podravka 2

zatvori