Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Odigran 13. Memorijalni turnir Braća Đelekovčan; koprivnička U-15 ekipa osvojila turnir, U-13 selekcija treća

U Dvorani Vinko Zember i Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo u Koprivnici ove je subote održan 13. Memorijalni turnir Braća Đelekovčan.

Kako su poručili iz Gradske uprave, riječ je o turniru u organizaciji Rukometnog kluba Koprivnica i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, a svake godine igra se u spomen na tragično preminulu braću Darija i Ivicu Đelekovčan. U turniru sudjeluju U-15 i U-13 momčadi.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić mladim je rukometašima prilikom otvorenja turnira poželio puno sportskog uspjeha, zdravlja i natjecateljskog duha, a otvorenju je prisustvovala majka Mira Đelekovčan kojoj je Jakšić uručio buket cvijeća. U sklopu turnira mladim rukometašima djelatnici MUP-a održali su i edukacijsko predavanje na temu Sportom protiv nasilja s društvenih mreža.

Kada je riječ o rezultatima, iz koprivničkog kluba su izvijestili da je turnir u U-15 konkurenciji osvojio upravo Rukometni klub Koprivnica, na drugom mjestu zasjao je Gradski rukometni klub Varaždin 1930, a trećem Rukometni klub Ivančica Ivanec.

Najbolju sedmorku pritom je u lijevom krilu činio Milošević iz koprivničkog kluba, najbolji lijevi vanjski bio je Kovačić također iz Koprivnice, kao i najbolji vratar Vrdoljak. Nagrada najboljeg srednjeg vanjskog pripala je Fošnaru iz Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930, za najboljeg desnog vanjskog proglašen je Hergeg Žutki iz Rukometnog kluba Ivančica Ivanec, dok je najbolji kružni napadač bio Spajić iz Rukometnog kluba Varaždin.

Po pitanju U-13 konkurencije turnir je osvojio Rukometni klub Sisak, drugi je bio Gradski rukometni klub Varaždin 1930, a treći Rukometni klub Koprivnica.

Najbolju sedmorku u ovom dijelu turnira činio je Jeftić iz Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 koji je proglašen najboljim lijevim krilom, najbolji lijevi vanjski bio je Markota iz Rukometnog kluba Nexe, a najbolji srednji vanjski Belošević iz Rukometnog kluba Sisak. Nagrada najboljeg desnog vanjskog pripala je Horvatu iz Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930, desnim najboljim krilom proglašen je Rukljač iz Rukometnog kluba Sisak, a najboljim kružnim napadačem Vuksan također iz Siska. Za najboljeg vratara proglašen je Hrenić iz Koprivnice.

zatvori