Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Grad razveselio učenike poklonima za ljepši osmijeh, a prvašiće s pernicama

Nakon ljetnog odmora za 650 učenika Osnovne škole Đurđevac započela je nova školska godina.

Tako je jučer bio poseban dan za čak 85 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu. Za njih je priređen svečani doček i prigodni program dobrodošlice u sportskoj dvorani škole koji su pripremili stariji učenici.

Učenicima i roditeljima na samom početku obratio se ravnatelj škole Danijel Domišljanović.

– Dragi učenici, želimo vam sretan povratak u školske klupe, puno motivacije i znatiželje u radu i učenju te da vrijeme provedeno u školi iskoristite za učenje, druženje i stvaranje novih prijateljstava. Imamo odličnu suradnju između Grada Đurđevca i naše škole koja se može vidjeti u svim našim učionicama, u dvorani, novoj knjižnici, ali i u svim zajedničkim projektima. Zahvaljujući tome naši učenici imaju kvalitetno obrazovanje i nastavu uz najbolju opremu i educirane učitelje. Dragi roditelji vjerujemo da će naša suradnja imati zajednički cilj, a to je dobrobit vašeg djeteta – rekao je ravnatelj.

Gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je da je prvi dan škole nešto što se pamti cijeli život.

– Grad kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje pa osim ulaganja u materijalne uvjete svake godine nabavljamo i radne bilježnice za sve osnovnoškolce. Sve učenike na njihovim klupama već čekaju pripremljene knjige i radne bilježnice. Mislim da smo i jedini grad koji s 500 kuna sufinancira nabavu udžbenika i za sve srednjoškolce s područja grada te nabavu radnih materijala za učenike koji polaze Odjele za djecu s teškoćama. Zbilja možemo biti ponosni na tu činjenicu. Također, svake godine osiguravamo produženi boravak. Želim svima vama puno uspjeha u novoj školskoj godini, a vama prvašići osim uspjeha želim da ovaj dan pamtite po lijepim i sretnim trenutcima – rekao je Janči.

Podršku najmanjim đurđevačkim osnovnoškolcima svojim dolaskom dao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

Spomenimo i da su osim udžbenika i radnih bilježnica sve prvašiće na klupama dočekali pokloni Grada Đurđevca: raznobojne pernice, reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima, jabuke i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza. I ostale je učenike na školskim klupama dočekala četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube.

zatvori