Četvrtak, 10. listopada 2024.

FOTO Članovi DVD-a Torčec obilježili 140 godina postojanja i marljivog rada

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Torčec u subotu su obilježili veliku obljetnicu – 140 godina postojanja i marljivog rada.

U društvo govore kako je velika svečanost započela jutarnjom budnicom i svečanim mimohodom torčanskih vatrogasaca i gostiju iz 13 prijateljskih vatrogasnih društava te brojnih uzvanika i gostiju. Nakon mimohoda ulicama Torčeca održana je sveta misa, a svečana sjednica održana je pod šatorom u središtu Torčeca gdje je predsjednik Zvonimir Legemec pozdravio okupljene, a nakon toga je blagajnica društva Dijana Barić predstavila bogat rad društva tijekom proteklih 140 godina. U svojim govorima na rad su se osvrnuli i brojni gosti koji su redom pohvalili DVD Torčec te naglasili koliko dobrovoljno vatrogastvo znači svakom kutku Hrvatske.

Načelnik općine Drnje Petar Dombaj naglasio je kako vatrogasci nisu obična udruga te koliko DVD Torčec znači za cijelu općinu, a najavio je i kupnju novog vatrogasnog vozila.

– Brojna priznanja i zahvalnice podijeljene su svima onima koji konstantno pomažu rad DVD-a Torčec, od sponzora, donatora, istaknutih članova do prijateljskih DVD-ova, a vatrogasne spomenice za 50 godina rada u DVD-u primili su Krunoslav Srpak, Zdravko Kovačić, Josip Grotić, Ivan Zvjerac, Josip Jadanić, Josip Kuzmić, Slavko Kuzmić, Mirko Kuzmić, Tomislav Legemec i Branko Kuzmić. Brončane vatrogans eplamenice primili su Zlatko Zvjerac, Marko Barić, Hrvoje Grotić, Marko Bodalec, Damir Mikulec, Darko Kuzmić, Dario Betlehem i Bojan Blažek. Priznanja su dobili i vatrogasni veterani, i to Tomislav Legemec, Slavko Doboš, Slavko Mihalec, Josip Jadanić, Slavko Kuzmić, Mirko Kuzmić, Josip Grotić, Ivan Zvjerac i Branko Kuzmić – ističu.

Gosti na svečanosti bili su vatrogasci DVD-a Smokvica s Korčule s kojim DVD Torčec njeguje prijateljstvo već dugi niz godina. Ovom prigodom predsjednik Legemec i zapovjednik Barić potpisali su Povelju o bratimljenju s predsjednikom DVD-a Smokvica Franom Tomašićem koji je domaćinima uručio i prigodni poklon.

Slušaj uživo
zatvori