Srijeda, 2. listopada 2024.

Dvije prometne nesreće u roku od sat vremena u istom naselju, objema kumovao alkohol

Čak dvije prometne nesreće u roku od sat vremena dogodile su se jučer u večernjim satima u mjestu Velika Mučna nedaleko Koprivnice, a obje su skrivili vozači pod utjecajem alkohola.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je do prve nesreće došlo oko 21:45 kada je 33-godišnjak Golfom križevačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,21 promil vozio u smjeru Sokolovca.

– Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udario u Renault
koprivničkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnjiak. Vozač Renaulta je smanjivao brzinu kretanja radi nailaska na upaljeno crveno svjetlo postavljene privremene regulacije prometa koje je bilo postavljeno zbog izvođenja radova na cesti – naglasili su iz policije.

Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću i upravljao pod utjecajem alkohola smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća dogodila se u istom mjestu točno sat vremena kasnije. Iz policije su poručili da je do nesreće došlo kada je 41-godišnjak upravljao Škodom koprivničkih registarskih oznaka u smjeru Sokolovca.

– Uslijed nepropisnog skretanja na prilazni most sletio je u odvodni kanal. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,34 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak – zaključili su u policiji.

Slušaj uživo
zatvori