Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Omladinac dočekuje zastrašujući Podravec, općinski derbi u Glogovcu između Rudara i Mladosti

Svi susreti trećeg kola Druge županijske nogometne lige, njih sedam, igraju se diljem županije ove nedjelje s početkom u 17 sati.

Derbi kola igra se u Herešinu gdje domaćinu Omladincu dolazi dosad najefikasnija i trenutno prva momčad na prvenstvenoj ljestvici Podravec. Svoju moć 100-postotni Podravec proteklog je tjedna demonstrirao na domaćem terenu pobijedivši Čvrstec čak 8:0. Omladinac s druge pak strane u dva susreta ima upisan remi i pobjedu koju je ostvario proteklog tjedna na zahtjevnom gostovanju kod Prekodravca, a utakmica je završila 4:1. Iako se utakmica igra u Herešinu, Podravec u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Dvostruki derbi, susjedski i općinski, igra se u Glogovcu gdje domaćinu Rudaru u goste dolazi Mladost iz Koprivničkih Bregi. Domaćini su savršeno ušli u sezonu ostvarivši dvije pobjede u dva odigrana susreta. S druge pak strane, ovosezonska Mladost u dvije utakmice uzela je mizerna dva boda. U prvom su kolu Bregovci remizirali u Herešinu, dok su u drugom kolu na domaćem terenu bodove podijelili s Viktorijom. Iluzorno je za očekivati da bi Mladost mogla voditi glavnu riječ na terenu u Glogovcu, jer su domaćini pokazali da su u odličnoj formi te bi Bregovci i s bodom kod susjeda bili veliko iznenađenje kola.

Uz Podravec i Rudar još samo Prugovac u dva susreta ima zabilježene dvije pobjede. Treću pobjedu Prugovac će tražiti na domaćem terenu protiv Mičetinca. Iako gosti u utakmicu ulaze na krilima prošlotjedne pobjede nad Goškom, domaćini su izraziti favoriti i sve osim njihove pobjede bit će veliko iznenađenje.

Sokol iz Sokolovca svoje će prve bodove ove sezone tražiti protiv Goška u Gotalovu. Sokol još nema ni jedan bod, dok je Gošk na svojem kontu za sad skupio tri boda i to pobjedom nad Graničarom iz Novog Virja u prvom kolu kada su slavili s 4:0.

Prigorski derbi igra se u Svetom Petru Čvrstecu gdje domaćem Čvrstecu u goste dolazi Hrvatski bojovnik. Obje momčadi nemaju još ni bod te će zasigurno uložiti dodatan napor da se izvuku iz bodovnog ništavila.

U Vojakovac kod trenutno četvrte Viktorije u nedjelju dolazi Prekodravac. Nedjeljni domaćin pokazao se ove sezone kao dobar protivnik osvojivši četiri boda u dvije utakmice. Domaćini će biti ovo kolo favoriti no Prekodravac je uvijek znao iznenaditi i ne bi bilo čudo kad bi iz Vojakovca gosti otišli s punim plijenom.

Graničar iz Novog Virja svoje prve bodove u Drugoj ligi u trećem će kolu tražiti u gostima protiv Gornje Rijeke.


Raspored trećeg kola Druge županijske nogometne lige:

04.09.2022 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Hrvatski bojovnik
04.09.2022 17:00 Herešin NK Omladinac – NK Podravec
04.09.2022 17:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Prekodravac
04.09.2022 17:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Mladost Bregi
04.09.2022 17:00 Gotalovo NK Gošk – NK Sokol
04.09.2022 17:00 Prugovac NK Prugovac – NK Mičetinac
04.09.2022 17:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Graničar (NV)

zatvori