Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Okršaj Rudara i Podravca u derbiju kola, Omladincu dolazi Hrvatski bojovnik, Bregovci putuju u Prugovac

Predstojeća nedjelja rezervirana je za nova nogometna uzbuđenja u sklopu petog kola Druge županijske nogometne lige.

Svih sedam utakmica igra se s početkom u 16 sati.

Derbi kola igra se u Glogovcu gdje domaćin Rudar dočekuje Podravec. Riječ je o okršaju treće i četvrte momčadi na prvenstvenoj ljestvici koje na svojem kontu imaju osvojen isti broj bodova, devet. Domaćini su nakon savršenog početka u kojem su u tri kola redom dobili Mičetinac, Sokol i bregovsku Mladost, prekinuli savršeni niz u Ždali gdje su u prošlom kolu svladani od domaćina Prekodravca rezultata 2:1. S druge pak strane Podravec također ima tri pobjede, a jedini posrtaj bio je u trećem kolu kod Omladinca u Herešinu.

Vodeći Prugovac, koji za sad još uvijek ima 100-postotan niz, na domaćem terenu dočekuje bregovsku Mladost. Bregovci su u prvenstvo ušli iznimno loše, tek pet bodova veliki je podbačaj momčadi od koje se u najmanju ruku očekivalo puno više. Domaćini s druge pak strane odlično stoje, sigurne četiri pobjede s tek tri primljena i čak 24 postignuta pogotka daju vjetar u leđa te bi sve osim pobjede domaćina bila senzacija.

Hrvatski bojovnik prošle je nedjelje došao do svojih prvih bodova u sezoni pobjedom nad Graničarom iz Novog Virja. Tri osvojena boda vjerojatno će ostati na kontu igrača iz Mokrica Miholečkih jer ovog tjedna odlaze na iznimno teško gostovanje jednom od favorita lige, Omladincu iz Herešina.

Veliki prekodravski derbi igra se u Gotalovu gdje domaćinu Gošku u goste dolazi stari znalac Prekodravac. Lagana prednost je na strani gostujuće momčadi, no nezahvalno je prognozirati pobjednika, jedino što je sigurno je to da će ovo biti zanimljiva i čvrsta utakmica.

Gornju Rijeku ove nedjelje očekuje lagani zadatak, u goste dolazi Sokol iz Sokolovca i sve osim sigurne pobjede domaćina bit će veliko iznenađenje.

Veliki prigorski derbi igra se u Vojakovcu gdje Viktoriji na domaći teren dolazi stari znalac Čvrstec. Vitkorija ove godine puno bolje stoji na prvenstvenoj ljestvici od nedjeljnih gostiju. Domaćini imaju sedam sakupljenih bodova te su smješteni u gornjoj polovici tablice, dok se Čvrstec nalazi na 12. mjestu s tek tri sakupljena boda te je veliki autsajder u nedjeljnoj utakmici.

U posljednjoj utakmici Graničar iz Novog Virja koji se nalazi na posljednjem mjestu na tablici dočekuje Mičetinac. Domaćini još uvijek nemaju ni bod te bi i remi na domaćem terenu bio važan i velik pomak s mrtve točke na kojoj se nalaze već četiri kola.


Raspored petog kola Druge županijske nogometne lige:

18.09.2022 16:00 Herešin NK Omladinac – NK Hrvatski bojovnik
18.09.2022 16:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Čvrstec
18.09.2022 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Podravec
18.09.2022 16:00 Gotalovo NK Gošk – NK Prekodravac
18.09.2022 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Mladost Bregi
18.09.2022 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Sokol
18.09.2022 16:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Mičetinac

zatvori