Petak, 3. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Treće kolo donosi čak dva derbija, Bratstvo dočekuje Dravu, susjedski okršaj Lipe i Mladosti

Pred nama je treće kolo najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja.

Spomenuto kolo Prve županijske nogometne lige počinje u subotu kada su na rasporedu dvije utakmice.

U Koprivnici na domaćem terenu u Miklinovcu istoimeni domaćin ugošćuje uvijek neugodan Tomislav iz Drnja. Gostujuća momčad ulazi u utakmicu kao favorit, a takav status zaslužili su demonstrirajući moć proteklog tjedna na domaćem terenu kada su s 6:3 razorili hlebinsku Lipu. Tomislav je trenutno treća momčad na prvenstvenoj ljestvici s četiri boda dok se Miklinovec nalazi na 11. mjestu s osvojenim bodom od prošlog vikenda u Đelekovcu kod Osvita.

>> FOTO [1. ŽNL] Golijada u Drnju, Bratstvo potopilo domaći Starigrad

Druga utakmica u subotu igra se u Đurđevcu gdje Graničar na domaćem terenu dočekuje Osvit. Domaćini subotnje utakmice loše su ušli u ligu. U prvom kolu pred domaćom publikom poraženi su od Drave iz Novigrada Podravskog, a malo bolji rezultat ostvarili su u prošlom kolu kada su u gostima protiv Sloge remizirali. Osvit je s druge pak strane igrao dvije vrlo zahtjevne utakmice. U prvom kolu susreli su se s Lipom, dok su u drugom kolu dočekali Miklinovec. U obje utakmice igrači Đelekovca izvukli su po bod. Prednost domaćeg terena Graničaru daje ulogu minimalnog favorita, no ne bi bilo nimalo iznenađujuće ako će utakmica otići na gostujuću stranu.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada je na rasporedu preostalih pet utakmica, a prva je ona tradicionalna jutarnja u Kunovcu gdje će Bratstvo dočekati Dravu iz Novigrada Podravskog. Riječ je o derbiju kola, utakmici u kojoj se sastaju trenutno prva i druga momčad na prvenstvenoj ljestvici. Obje momčadi imaju 100-postotni učinak i jedine su dvije momčadi koje imaju šest bodova. Bit će ovo utakmica koja će izravno odlučivati o tome tko će preuzeti vrh prvenstvene ljestvice, a veliki favorit derbija bit će domaćin Bratstvo.

>> FOTO [1. ŽNL] Nogometaši Osvita na domaćem terenu podijelili bodove s igračima Žute podmornice

Još jedan derbi, ali onaj susjedski, igra se u Hlebinama. Riječ je o jednom od najvećih susjedskih derbija lige u kojem se sastaju Lipa i Mladost iz Sigeca. Domaćini su u dvije utakmice osvojili tek bod i nalaze se na 12. mjestu na prvenstvenoj ljestvici, dok se gosti nalaze na četvrtom mjestu s četiri osvojena boda. Iako bodovno lošiji, domaćini ulaze u utakmicu kao favoriti zbog prednosti uzavrele atmosfere na domaćem terenu.

Gorak okus prošlotjednog poraza u Novigradu Podravskom igrači Močila pokušat će isprati ovog vikenda na domaćem terenu gdje im dolazi momčad Sloge. Močile u utakmicu, unatoč domaćinstvu, ne ulaze kao favoriti. U dva kola Močile su upisale dva poraza te će u nedjelju tražiti svoje prve bodove ove sezone.

U Peterancu domaćin Panonija dočekuje Starigrad. Obje momčadi na svojem kontu imaju tri boda koja su osvojile u prvoj utakmici sezone. Prošlog su vikenda obje momčadi izgubile te će zasigurno biti iznimno motivirane da dođu do bodova i ostanu priključene vrhu tablice.

U posljednjoj utakmici u Svetom Ivanu Žabnu domaćin Tomislav Radnik ugošćuje Kalinovac. Domaćini još nemaju osvojen ni bod što će im biti dodatna motivacija, no u goste im dolazi vrlo neugodna ekipa koja je svoju snagu pokazala proteklog tjedna pobijedivši na domaćem terenu Panoniju 2:0.


Raspored trećeg kola Prve županijske nogometne lige:

03.09.2022 17:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Tomislav
03.09.2022 17:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Osvit
04.09.2022 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Drava (NP)
04.09.2022 17:00 Hlebine NK Lipa – NK Mladost Sigetec
04.09.2022 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Sloga
04.09.2022 17:00 Peteranec NK Panonija – NK Starigrad
04.09.2022 17:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Kalinovac

zatvori