Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Općinski derbi između Sloge i Bratstva, Drava u Novigradu dočekuje Panoniju

Ovogodišnja sezona najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja kao da je jučer počela, a pred nama je ovog vikenda već četvrto kolo.

Kolo se otvara u subotu u 16 sati u Starigradu gdje istoimeni domaćin dočekuje Tomislav Radnik. Gosti iz Svetog Ivana Žabna trenutno su posljednjeplasirana i jedina momčad koja ove sezone još nema bodove. S druge pak strane, Starigrad je u tri dosadašnja susreta uspio sakupiti tri boda i to pobjedom nad Močilama u prvom kolu.

Preostale utakmice igraju se u nedjelju, a sve počinje tradicionalnom jutarnjom utakmicom u Đelekovcu gdje Osvitu u goste dolaze Močile. Obje momčadi imaju osvojena tri boda – Osvit je do svojih bodova došao remijima, dok su Močile svoje prve bodove upisale prošlog vikenda pobjedom nad Slogom na domaćem terenu.

Kolo se nastavlja u 16 sati kada se igra preostalih pet utakmica.

Trenutno vodeće Bratstvo, koje za sada ima 100-postotni učinak uz gol razliku od čak 15 pogodaka u pozitivi, igra veliki općinski derbi protiv domaćina Sloge. S druge pak strane, Sloga je u tri susreta upisala četiri boda pobijedivši Miklinovec u prvom kolu te je izvukla bod u drugom kolu protiv Graničara iz Đurđevca.

Jedna od zasigurno najzanimljivijih utakmica odigrat će se u Novigradu Podravskom gdje Dravi, trenutno četvrtoj momčadi na prvenstvenoj ljestvici, dolazi Panonija, trenutno druga momčad. Obje ekipe imaju sakupljeno šest bodova, s time da igrači iz Peteranca imaju bolju gol razliku.

Mladost iz Sigeca prošlog je vikenda igrala susjedski derbi u Hlebinama protiv Lipe kojega je izgubila s 2:1. Ovog vikenda igrače Mladosti očekuje još jedan iznimno zahtjevan susret, naime u goste im dolazi ekipa Kalinovca, trenutno treće momčadi na prvenstvenoj ljestvici. Kalinovac je u prva tri kola pokazao izniman nogomet što pokazuju i pobjede od 5:2 nad Tomislav Radnikom te 2:0 nad Panonijom. Kalinovac je tek u prvom kolu imao negativan rezultat i to izgubivši od vodećeg Bratstva. Domaćini s druge pak strane osim prošlotjednog poraza u Hlebinama, imaju zabilježenu pobjedu nad Tomislav Radnikom i remi s Tomislavom iz Drnja.

Upravo Tomislav iz Drnja prošlog je tjedna posustao u Miklinovcu gdje ga je istoimeni domaćin svladao 2:1. Gorak okus poraza igrači Tomislava pokušat će ovog tjedna isprati na domaćem terenu protiv momčadi Graničara iz Đurđevca. Iako su Đurđevčani prošle godine igrali u višem rangu, do sada se nisu uspjeli aklimatizirati na županijske velikane te se nalaze na pretposljednjem mjestu s tek dva osvojena boda.

Posljednja, ali ne i manje važna utakmica, igra se u Hlebinama gdje domaćinu Lipi dolazi u goste stari znanac Miklinovec.


Raspored četvrtog kola Prve županijske nogometne lige: 

10.09.2022 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Tomislav Radnik
11.09.2022 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Močile
11.09.2022 16:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Kalinovac
11.09.2022 16:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Panonija
11.09.2022 16:00 Kunovec NK Sloga – NK Bratstvo
11.09.2022 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Graničar (Đ)
11.09.2022 16:00 Hlebine NK Lipa – NK Miklinovec

zatvori