Subota, 27. travnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi kola igra se u Kunovcu gdje Bratstvu dolazi Lipa, Tomislav odlazi kod velikog susjedskog rivala

Pred nama je sedmo kolo najelitnijeg županijskog nogometnog natjecanja – Prve županijske nogometne lige, koje počinje u subotu utakmicama u Đurđevcu, Starigradu i Kalinovcu.

U Đurđevcu domaćinu Graničaru u goste dolazi Mladost iz Sigeca. Riječ je o derbiju donjeg dijela prvenstva u kojem se sastaju 12. i 13. momčad na prvenstvenoj ljestvici. Domaćini u utakmicu ulaze na krilima prošlotjedne pobjede u Miklinovcu protiv istoimenog domaćina od čak 3:0. Riječ je o prvoj pobjedi Graničara ove sezone. S druge pak strane sigečka Mladost u prošlom je kolu pretrpjela poraz na domaćem terenu od Starigrada 2:1 te joj je potreban pozitivan rezultat kako bi se izdigla s dna prvenstvene ljestvice.

U drugoj subotnjoj utakmici sastaju se domaćin Starigrad i Drava iz Novigrada Podravskog, a riječ je o okršaju pete i šeste momčadi na tablici. Obje momčadi slavile su u prošlom kolu te su im bodovi iz subotnje utakmice važni kako bi ostali priključeni vrhu.

U trećoj subotnjoj utakmici, onoj u Kalinovcu, sastat će se istoimeni domaćin i Sloga. Sloga je proteklog vikenda pomalo neočekivano izgubila u Svetom Ivanu Žabnu od Tomislav Radnika s 3:2. Gorak okus poraza od prošlog kola ima i Kalinovac koji je svladala Drava rezultatom 2:0. Obje momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva su iznenađivale, ali i razočaravale svoje navijače pa se ni za jednu momčad u ovoj utakmici ne može reći da je izrazit favorit.

U nedjelju se kolo nastavlja derbijem u Kunovcu gdje u prijepodnevnim satima domaćinu Bratstvu u goste dolazi trenutno drugoplasirana Lipa. Momčad Bratstva je prošle nedjelje doživjela prvi poraz ove sezone i to u Drnju gdje ih je velikan Tomislav svladao 2:0. Svega par momčadi u ligi sposobno je uzeti bodove Bratstvu, a upravo je Lipa jedna od njih. Igrači Lipe pokazali su protekle nedjelje kako su izuzetno jaka momčad pobijedivši na domaćem terenu Močile s čak 5:0. Nedjeljna pobjeda bila je čak četvrta pobjeda za redom Lipe koja u nedjeljnu utakmicu ulazi na krilima pozitivnih rezultata. Bratstvo će pak zasigurno htjeti isprati gorak poraz iz Drnja tako da će ova utakmica biti prava poslastica za sve ljubitelje dobrog županijskog nogometa.

Nakon prijepodnevne utakmice u Kunovcu koja počinje u 11 sati, kolo se završava trima utakmicama s početkom u 16 sati.

Močile nakon već spomenutog debakla u Hlebinama u nedjelju na domaćem terenu očekuje još jedna iznimno zahtjevna utakmica i to protiv Miklinovca. Miklinovec se trenutno nalazi na devetom mjestu na prvenstvenoj ljestvici s osvojenih sedam bodova, dok su Močile posljednje s tek tri osvojena boda i to pobjedom nad Slogom u trećem kolu.

Tomislav Radnik u sezonu je ušao iznimno loše. U prva četiri kola nije imao ni boda, da bi u petom kolu iznenadio Dravu, a proteklog je vikenda nastavio s dobrim rezultatima te je svladao i Slogu. Dvjema pobjedama Tomislav Radnik digao se na 11. mjesto u prvenstvu, a nova tri boda u nedjelju će pokušati ostvariti protiv uvijek neugodnog Osvita.

Šećer na kraju dolazi u Peterancu gdje se igra veliki susjedski derbi u kojem se sastaju domaćin Panonija i Tomislav iz Drnja. Tomislav je prošle nedjelje pobjedom na domaćem terenu nad Bratstvom pokazao kako je jedan od glavnih konkurenata za naslov. Da bi to potvrdili, igrači Tomislava moraju u nedjeljnoj utakmici svladati ove godine iznimno jaku momčad Panonije. O jačini i snazi nedjeljnih domaćina govori i podatak da se Panonija na tablici smjestila tik do Tomislava na četvrto mjesto s tek tri boda manje. Iako Tomislav u utakmicu ulazi kao favorit, konačan rezultat vrlo bi lako mogao otići i na stranu nedjeljnih domaćina.


Raspored sedmog kola Prve županijske nogometne lige:

01.10.2022 16:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Mladost Sigetec
01.10.2022 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Drava (NP)
01.10.2022 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Sloga
02.10.2022 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Lipa
02.10.2022 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Miklinovec
02.10.2022 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Tomislav
02.10.2022 16:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Osvit

zatvori