Nedjelja, 29. rujna 2024.

USVOJENA ŽALBA Mladić (23) koji je pijan skrivio tešku nesreću u Kunovec Bregu osuđen strožom kaznom

Mladić koji je u kolovozu prošle godine pijan u Kunovec Bregu izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 25-godišnja djevojka osuđen je kaznom zatvora od tri godine i šest mjeseci, kao i zabranom vožnje na četiri godine dulje od kazne zatvora.

Zaključak je to Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske koji je nakon prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu usvojio žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Kao što smo to već pisali, prvostupanjskom presudom 23-godišnjak je osuđen kaznom zatvora od dvije godine i osam mjeseci te mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od tri godine duljem od kazne zatvora. Državno odvjetništvo tada je smatralo da su izrečena kazna zatvora i sigurnosna mjera preblage jer ne postoje naročito olakotne okolnosti za okrivljenika koje mogu opravdati izricanje kazne zatvora ispod zakonom propisane donje granice.

>> Osuđen mladić koji je u Kunovec Bregu pijan skrivio tešku nesreću u kojoj je poginula djevojka, državno odvjetništvo smatra da je kazna preblaga

– Drugostupanjski sud je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetnika preinačio odluku Županijskog suda u Varaždinu na način da je osudio okrivljenika na kaznu zatvora od tri godine i šest mjeseci te produljio trajanje sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom na četiri godine dulje od kazne zatvora, utvrdivši kako je izricanje kazne zatvora i sigurnosne mjere u duljem trajanju opravdano zbog težine kaznenog djela i okolnosti njegovog počinjenja te jake alkoholiziranosti okrivljenika – zaključak je priopćenja.

>> OPTUŽNICA Pijani 22-godišnjak izazvao sudar u Kunovec Bregu u kojemu je smrtno stradala djevojka, objavljeno za što ga se tereti

Podsjetimo, 23-godišnjak je proglašen krivim da je 13. kolovoza prošle godine oko ponoći vozio osobni automobil s više od 1,4 promila alkohola u organizmu i zbog toga nije bio u stanju držati svoje vozilo na desnoj prometnoj traci pa je u blagom zavoju prešao na lijevu prometnu traku i udario u osobni automobil koji je iz suprotnog smjera vozila 25-godišnjakinja. U sudaru je 25-godišnjakinja zadobila mnogostruke teške ozljede od kojih je preminula.

Slušaj uživo
zatvori