Srijeda, 15. svibnja 2024.

U tijeku asfaltiranje Gajeve ulice u Novigradu Podravskom

U tijeku su radovi na popravku postojećeg asfalta, poravnanju i navlačenju završnog, habajućeg sloja asfalta u Gajevoj ulici na u Novigradu Podravskom, poručuju iz Općine Novigrad Podravski.

Dodaju kako je kolnik u nadležnosti Županijske uprave za ceste.

– Nastavlja se dobra suradnja Općine i ŽUC-a realizacijom ovogodišnjeg ugovora po kojem radove koje organizira ŽUC na cestama u svojoj nadležnosti, a koje se nalaze na području naše općine, u vrijednosti oko 750.000 kuna, Općina sufinancira s otprilike 145.000 kuna – rekao je Zdravko Brljek za općinske stranice.

Dodaje kako im je uspjelo navedeno asfaltiranje uskladiti s radovima na postavi pozivnog semafora na pješačkom prijelazu ispred osnovne škole, koje sufinancira nacionalni fond, tako da izbjegnu rezanja i krparenja novopostavljene asfaltne plohe.

– Zahvaljujem odgovornima u ŽUC-u što su uvažili naše učestale molbe i prvotno planiranu dionicu od raskršća Gajeve i Koprivničke do željezničke pruge produžili do raskršća s cestom za Poslovnu zonu. Za iduću godinu ostaje odraditi takve radove po Delovima, nakon aglomeracijskih radova, a nakon čega će čitava dionica od granice s općinom Hlebine do raskršća s Podravskom magistralom biti u cijelosti kvalitetno obnovljena i sa znatno podignutom razinom sigurnosti u prometu – zaključio je načelnik.

Izvor: Općina Novigrad Podravski
zatvori