Srijeda, 8. svibnja 2024.

TRANSPARENTNO UVOĐENJE EURA Obrtnici putem naljepnica potrošačima mogu zajamčiti da neće neopravdano povećavati cijene

Otvorena je aplikacija za pristup Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje eura.

Poručili su to iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i pozvali sve obrtnike da dobrovoljno i besplatno pristupe Etičkom kodeksu i tako svojim potrošačima zajamče da neće neopravdano povećavati maloprodajne cijene te da će korektno preračunavati i iskazivati cijene i druge novčane iskaze vrijednosti.

Dodali su da se zahtjevu za dodjeljivanje naljepnica, odnosno vizualnih identifikacijskih oznaka može pristupiti do 31. prosinca 2023. godine, a popis poslovnih subjekata koji pristupe bit će javno dostupan na službenoj internetskoj stranici uvođenja eura www.euro.hr.

Objašnjavaju da poslovni subjekt pristupanjem stječe pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake, odnosno logotipa i slogana Etičkog kodeksa na svoja prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga. To uključuje i postavljanje oznake pri provođenju promotivnih i marketinških aktivnosti kao što su tiskanje letaka i kataloga, objave na internetskim stranicama i društvenim mrežama, mobilnim aplikacijama te u drugim medijima.

Napominju da će potrošači moći sve pohvale i pritužbe za poslovne subjekte koji pristupe Etičkom kodeksu unositi od 5. rujna ove pa sve do 31. prosinca 2023. godine.

Dodajmo da će obrtnici potpisnici Etičkog kodeksa dobiti potreban broj vizualnih identifikacijskih oznaka za sve svoje poslovnice, a podići ih mogu radnim danima od sedam do 15 sati u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije.

zatvori