Petak, 3. svibnja 2024.

Puno alkohola, prekoračenja brzine i prometnih prekršaja proteklog vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog vikenda policijski službenici zabilježili su šest prometnih nesreća.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su u nesrećama dvije osobe lakše ozlijeđene.

Sankcionirana su čak 124 prometna prekršaja od čega 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. U policiji su istaknuli kako je zabilježeno i 35 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u Finčevcu gdje je 50-godišnjak vozio automobil pod utjecajem alkohola od čak 2,30 promila.

Najveću brzinu kretanja policijski su službenici zabilježili u subotu u Kenđelovcu gdje je vozač automobilom jurio 133 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje 70 kilometara na sat.

– Uhićena su dva vozača, a tri vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak. Također, u nadzoru prometa zatečen je jedan recidivist – ističu u policiji.

Dodaju kako je obavljen nadzor 14 mladih vozača.

– Mladi vozači su počinili šest prometnih prekršaja od čega prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, prekršaj nenošenja kacige, prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te dva ostala prekršaja – zaključili su.

zatvori